Блог

Бала Віталій: Про перший тиждень 2024 року

Обстріли. Обмін. Квартал 95

0

comments4153

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



На цьому тижні, першому тижні нового 2024 року було декілька подій, які мали широкий резонанс в Україні, як позитивний, так і негативний.
Почну з позитивного і мова йде про найбільший обмін військовополоненими, завдяки якому в Україну повернулось 230 українців, серед яких також були і цивільні. Фактично з серпня 2023 року не відбулось жодного обміну до 3 січня 2024 року.
Будемо сподіватись, що додому будуть повертатися наші військовополонені і надалі.
Також, потрібно не забувати про полонених з Азовсталі, про яких ніби «забули» і практично не згадують.
Негативних подій, на жаль більше.
2 січня відбувся другий за декілька днів масований ракетний обстріл України. Перший і наймасштабніший, був наприкінці 2023 року, 29 грудня. 2січня було збито 10 ракет Кинджал, які могли завдати катастрофи, за словами Головнокомандуючого ЗСУ генерала Залужного.
Звичайно, дуже добре, що наші партнери надали нам системи протиповітряної оборони, які здатні збивати Кинджали, шкода тільки, що таких систем недостатньо, щоб прикривати небо над всією Україною.
Також вчергове стало зрозуміло, що Україні потрібні ракети більшої дальності, як мінімум до 1000 км, а ще краще до 5000 км.
Будемо сподіватись, що наші партнери6 які мають такі ракети вже готові їх надати.
Але, також потрібно зробити все необхідне, щоб почати українське виробництво таких ракет.
Взагалі, питання озброєння, як від наших партнерів, так і свого виробництва, буде ключовим для ведення війни проти агресора у 2024 році.
Так само, як і питання мобілізації, навколо якого вже виникає купа різних «новацій» та пропозицій, але про це поговоримо у понеділок 8 січня, у програмі «Злий понеділок».
Також протягом цього тижня мова йшла про Квартал 95, який спромігся у своїй новорічній програмі, яка транслювалась 31 грудня на телеканалі «1+1 Україна» образити та принизити українських переселенців, спаплюжити пісню «Соколята» В’ячеслава Хурсенка.
Такі «жарти» спричинили небачену до цього часу хвилю обурення «творчістю» Квартал 95. Саме така реакція і є єдиним, але вагомим позитивом у цій негативній та мерзотній історії.
Більше дивіться на моєму ютуб каналі.
Посилання у першому коментарі.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!