Блог

Ганна Афанасьєва: Російські чиновники зробили фальстарт, а потім включили «задню»

«Акули» відчули кров Путіна

0

comments6088

Ганна Афанасьєва

Журналіст

Журналіст та редактор

Останнім часом незрозуміла хвиля скандальних заяв, а потім і їх спростування накрила політикум Росії.

Так, 3 вересня голова Чечні Рамзан Кадиров на своєму Телеграм-каналі повідомив, що дещо засидівся на своїй посаді та попросив підтримати його бажання піти у безстрокову відпустку. Мовляв, що настав час йому самому піти, поки не вигнали.

Вже наступного дня у ЗМІ з подачі ТГ-каналу «Медуза» з'являється інформація про те, що голова Чечні може стати не останньою людиною в Росгвардії. Однак, після двох діб «розгулу» цієї інформаційної бомби, 6 вересня Кадиров видав спростування про свою «відпустку», сказавши, що лише намагався дізнатися думку свого народу про те, чи не надто довго він при владі. Але його фраза «Піти можу, тільки запитавши народ і Президента Росії» наштовхує на думку, що саме з подачі Путіна, флюгер Кадирова повернуло вітром в інший бік.

Попри те, що Рамзан заявив, що передумав, 12 вересня у виданні «Новиє Ізвєстія» з'явився матеріал про те, що лідер КПРФ написав листа до Путіна із закликом не призначати Кадирова міністром оборони РФ. У цьому листі нібито Геннадій Зюганов пише про те, що через Кадирова у Чеченській республіці погіршилося життя росіян, яких утискують за національною ознакою. Що він, Кадиров, немає кришталево чистої репутації для того, щоб очолити вищезгадане міністерство і нагадав про його участь у першій чеченській війні та позиції щодо перепоховання В. Леніна.


13 вересня у пресслужбі партії заявили, що опублікований виданням матеріал є провокаційним. Що бланк липовий, як і адреса електронної пошти з підписом Зюганова разом узятими. Після цього за посиланням зник і сам матеріал із сайту «Новиє Ізвєстія», а замість нього стоїть повідомлення «Сторінку не знайдено».


Слабкість лідера завжди відчуває його почет, готовий вибити трон з-під «царя-батюшки». Про такі наміри може свідчити те, що в цьому ж часовому проміжку почали з'являтися заяви від депутатів 18 муніципальних округів Москви та Санкт-Петербурга із закликом до Путіна піти у відставку. Після чого почалися різного роду «хвилювання».

Так 8 вересня після того, як депутат мунокругу «Смоленське» Санкт-Петербурга Дмитро Палюга опублікував у Twitter інформацію про вищезгаданий намір, який підтримала більшість, на сайті самого утворення з'явилася заява глави округу про те, що засідання депутатів було неправочинним і що воно носить провокаційний та дискредитуючий характер.

Далі, всім депутатам ради МО «Смольнінське» як тим хто підтримав, так і тим, хто утримався від голосування за заклик до Держдуми відправити Путіна у відставку, прийшли виклики в поліцію, після чого на деяких із них склали протокол про адміністративне правопорушення про «дискредитацію» російської армії.

На тлі всього, що відбувається, можна припустити, що на Володимира Путіна чекають нелегкі часи, де йому ще доведеться відвойовувати своє місце під сонцем і чи зможе він змусити всіх незгодних замовкнути поки не ясно. Зрозуміло лише, що все буде залежати від кількості тих самих голосів та їхньої масової готовності стати Бабою Ягою, яка «проти». І як вишенька на торті до всього вищесказаного, у виданні The Sun з'явилася інформація про замах на президента РФ, через який було затримано кількох людей з його особистої охорони, які знали про маршрут руху Путіна. Так що «Аннушка уже пролила масло»…



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!