Блог

Бала Віталій: «Середа – не біда»

Інтервʼю the Sun-це про неадекватність і заздрість Зеленського

0

comments3090

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Не варто шукати біди, бо можна знайти.
Сьогодні пропоную поговорити про інтерв’ю Володимира Зеленського британському таблоїду The Sun, в якому, на мою думку, забагато було сказано непотрібного про військових, генералів і Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.
Спочатку давайте розберемось, що це за газета.
The Sun – британський таблоїд, заснований у 1963 році. Власником є медійний магнат Руперт Мердок, з старшим сином якого Зеленський зустрівся напередодні цього інтерв’ю.
Що ж означає слово таблоїд?
Таблоїд – різновид масової щоденної газети, зорієнтований на прошарок малоосвіченого населення, зі статтями про дешеві сенсації з популістськими і голосними назвами.
Тобто, газета The Sun відноситься до жовтої, бульварної преси.
Невже, серйозні видання вже не хочуть брати інтерв’ю у Зеленського?
Чи Зеленський і його команда вирішили самі, що для них комфортніше спілкуватись з жовтою пресою, бо це їхнє середовище і можна говорити все, що попало?
Адже уривок з інтерв’ю про військових загалом і про генерала Валерія Залужного зокрема, яскраво продемонстрував популізм і голослівність заяв Зеленського.
По-перше, сам Головнокомандувач ЗСУ генерал Залужний жодного разу не сказав чи заявив про якісь політичні амбіції, він взагалі дуже рідко публічно виступає, на відміну від Зеленського, а яке виступає, то виключно йдеться про війну і що потрібно зробити для перемоги України. 
Тому, заява Зеленського, про ніби втручання військових у політику загрожує національній єдності є повною нісенітницею. 
Навпаки, це політичне керівництво на чолі із Зеленським втручається у військові справи і це втручання загрожує успішному веденню війни і збільшує кількість втрат у ЗСУ.
Військові, насправді можуть стати успішними політиками, як приклад, американський генерал Єйзенхауер, французький генерал де Голль, а політики точно не можуть стати успішними воєначальниками у війні, особливо, якщо вони не служили навіть в армії.
І це стосується і президента Зеленського, і міністра оборони Умерова, який вже розказує про якийсь внутрішній військовий периметр в якому обговорюються можливі зміни командувачів ЗСУ. 
Хіба міністр оборони Умеров має якийсь досвід в армії, щоб розуміти про ефективність6 яку він збирається підвищувати? 
По-друге, невже Зеленський не може зрозуміти, що він не має втручатись у прийняття рішень щодо ведення війни, бо він некомпетентний і тільки шкодить?
І заява про абсолютну ієрархію і що не може бути двох, трьох, чотирьох чи п’яти, говорить тільки про те, що Зеленський неадекватно оцінює реальну ситуацію.
Так, формально, за Конституцією України. Президент Верховним головнокомандувачем.
Але, якщо Верховний головнокомандувач, навіть не служив в армії і не має жодного зеленого поняття у військових справах, буде приймати рішення як вести війну, Україна цю війну не виграє.
І не біда, що президент Зеленський говорить дурниці в інтерв’ю бульварній газеті The Sun про Майдан-3,про вбивство путіна, але біда коли він говорить дурниці про військове керівництво, яке реально веде війну, про військових, які ніби хочуть вже всі бігти у політику.
Просто якісь неадекватність, «переляк» і хвороблива заздрість.
Більше у програмі «Середа – не біда» на моєму ютубканалі.
Посилання у першому коментарі.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!