Блог

Бала Віталій: «Середа – не біда»

"Зелений десант" у США

0

comments3105

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Не варто шукати біди, бо можна знайти.

Сьогодні пропоную поговорити про дивне рішення, на мою думку, ОПУ відправити у США декілька груп, що складаються з депутатів, урядовців, ветеранів та дітей з метою ніби відбудовувати стосунки з республіканцями у разі перемоги їхнього кандидата на президентських виборах у 2024 року  у США .

Чому я вважаю таке  це рішення дивним і це м’яко кажучи.

По-перше, саме двопартійна підтримка забезпечувала надання допомоги Україні. Тому, направляти депутатів та урядовців для встановлення контактів саме з республіканцями, точно не про двопартійну підтримку.

По-друге, на мою думку, ці поїзди не будуть мати жодного реального результату для України, а навпаки можуть тільки зашкодити.

Тим більше, що зараз у США вирішується питання надання фінансовою допомоги і адміністрація президента-демократа Джо Байдена, яка докладає купу зусиль для позитивного рішення Конгресом США виділення Україні 61,4 млрд.доларів, може негативно відреагувати на такі «дипломатичні» імпровізації ОПУ.

По-третє, склад таких груп не відомий, але є інформація, що мова йде про представників партії «Слуга народу». Але вже всі переконались, що ця влада нездатна вирішувати проблеми, а тільки створювати їх і все рівно продовжує ігнорувати та залучати всіх інших,  окрім своїх.

І не біда, що поїдуть у США за державні кошти ветерани і діти, можливо саме вони і зможуть якось емоційно вплинути на актуальність допомоги Україні, але депутати і урядовці будуть «політичними» туристами за рахунок бюджету. 

Хоча, можливо, у такий скрутний час, коли Україні потрібні гроші, вони поїдуть за свій рахунок? Всі ж не бідні люди, зарплатню собі не зменшували.

Поїдуть за свої чи за державні?

Це рішення, вчергове демонструє відсутність розуміння в ОПУ, що таке міжнародні відносини і як потрібно займатись зовнішньою політикою.

У США є відомі люди, які підтримають Україну. Це і актори та режисери, також спортсмени, відставні генерали і т.д.

От вони зможуть вплинути на громадян США, на конгресменів, або публічними виступами у ЗМІ, або приватними розмовами.

Чому не звернутись до них і для цього достатньо посольства України у США і не потрібно влаштовувати ніякого «політичного» туризму своїм депутатам та урядовцям.

Більше у програмі «Середа – не біда» на моєму ютуб каналі.

Посилання у першому коментарі.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!