Блог

Бала Віталій: «Середа – не біда»

Зниження рейтингу Зеленського

0

comments4440

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Сьогодні пропоную поговорити про рейтинги та соціологічні опитування під час війни.

Про прес-конференцію Зеленського поговоримо головним чином у рубриці та програмі «Головна подія», хоча деякі моменти з прес-конференції буду згадувати.

Отже, знову було опубліковане соціологічне опитування КМІС(Київський міжнародний інститут соціології). Варто зазначити, щось «зачастив» КМІС з опитуваннями.

Опитування було проведене 4-10 грудня, методом телефонних інтерв’ю. Загалом було опитано 1200 респондентів.

Щодо довіри соціальним інституціям українців, то ніяких несподіванок не було.

На першому місці за довірою ЗСУ – 96%. Верховній раді довіряють 15%, а судам 12%.

А щодо довіри персоналіям, то на першому місці Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний – 88%, а президент Володимир Зеленський має 62% довіри, хоча у минулому році було 84%.

А серед 9-ти відомих політиків, як їх назвав КМІС, на першому місці Володимир Зеленський – 77%. Далі йдуть Сергій Притула – 69%, Віталій кличко -52%. Всі інші мають негативний баланс довіри-недовіри. Так, голова ОПУ Андріє Єрмак має 33% довіри, Петро Порошенко -27%, Дмитро Разумков -25%, Олексій Арестович 11%, Юлія Тимошенко – 10% та Юрій Бойко -9%.

Хоча незрозуміло, а яке відношення до політиків має Арестович і навіть глава ОПУ.

Цікаві також дані про можливу відставку Головкома ЗСУ Валерія Залужного, про яку почали говорити деякі представники чинної влади.

Згідно опитування 72% українців негативно ставляться до відставки Залужного, тільки 2% позитивно, 21% нейтрально і ще 5% не визначились.

І на що варто звернути увагу, 71% серед тих, хто довіряє Зеленського негативно ставлять до відставки Залужного , а 3% позитивно.

І пояснюючи деякі моменти під час прес-конференції Володимира Зеленського стосовно генерала Залужного стає зрозуміло чому і що він говорив.

Для Зеленського усвідомити, що хтось може бути біль популярним, ніж він, все рівно, що визнати свою некомпетентність і неспроможність бути лідером нації, а його ж запевнили, що він месія і найвеличніший лідер сучасності.

Тому і «підготували» в ОПУ перше питання від Укрінформу, де у листопаді призничили нового керівника, лояльного до ОПУ, Олексія Мацуку.

А питання було про мобілізацію і підготовлена відповідь, як «перекинути» на Генштаб, а фактично на Головкома всі ті негаразди і негативні моменти пов’язані з мобілізацією.

І не біда, що з’являються такі опитування, хоча можливо вони і непотрібно зараз, але вже точно біда, коли наслідками цих опитувань є такі деструктивні дії президента та чинної влади загалом.

Більше у програмі «Середа – не біда» на моєму ютуб каналі.

Посилання у першому коментарі.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!