Блог

Бала Віталій: «Середа – не біда»

Зеленський. Невдале інтерв'ю.

0

comments2358

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Сьогодні пропоную продовжити обговорення інтерв’ю Володимира Зеленського німецькому телеканалу ARD.

Напевно варто взяти декілька тем з цього інтерв’ю і завершити, бо ще потрібно поговорити на цьому тижні і про приїзд інспекторів Із США, і про законопроект про мобілізацію.

Отже, що ще привернуло мою увагу у цьому інтерв’ю Володимира Зеленського.

Питання біженців.

Не можна, на мою думку, главі держави, навіть непрямо, але говорити про можливість направляння іноземних грошей у бюджет України, а уряд вже буде вирішувати кому допомагати із біженців.

Навіть, якщо уявити, що якимось чином частина біженців отримує допомогу в України, то я не думаю, що сума цієї допомоги може забезпечити життя у Німеччині. От якось невпевнений, що української допомоги достатньо, щоб жити у Німеччині, якщо її навіть недостатньо, щоб жити в Україні.

І тут, варто згадати заяви Сергія Лещенка, «глашатая» ОПУ, який раніше сказав, що потрібно іноземним країнам, де перебувають українські біженці, перестати виплачувати їм допомогу, щоб вони повертались в Україну. Але, що з нього взяти, такі ідіотські заяви може робити тільки довбень. 

Також йшлося про можливість «відправки» в Україну чоловіків призовного віку, колись таку заяву зробив міністр оборони Рустем Умеров і до речі, міністр юстиції Німеччини буквально на наступний день зреагував і заявив, що Німеччина нікого не буде змушувати нікого повертатись в Україну. 

Про підтримку Німеччини.

Зокрема мова йшла про крилаті ракети Taurus і небажання канцлера Олафа Шольца їх надавати Україні. Тут Зеленський дипломатично нічого конкретного не сказав, не звинуватив канцлера, як він робив це раніше і це було правильно, але почав говорити про його розчарування позицією Німеччини у 2014 році.

Пряма мова: «Я був розчарований політикою Німеччини, яка під час окупації Криму не зіграла тієї ролі», на яку «заслуговували» Україна, Європа та світ». 

Дивно таке чути, бо позиція і дії Зеленського у той час були, м’яко кажучи, нічим не кращими за позицію уряду Німеччини.

І не біда, що Володимир Зеленський хоче і надалі давати інтерв’ю іноземним ЗМІ, біда, що до цих інтерв’ю він погано підготовлений і як наслідок, вони не допомагають країні, а навіть, інколи шкодять. 

Детальніше у програмі «Середа – не біда» на моєму ютуб каналі.

Посилання у першому коментарі.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!