Блог

Бала Віталій: «Середа – не біда»

Кабмін навіщо? «Казочки» Шмигаля. Продовження.

0

comments1988

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Не має межі у відсутності здорового глузду для невігласів, коли вони вирішують займатись змінами.(с)

Сьогодні пропоную продовжити обговорення підсумкової прес-конференції уряду, яку провів глава уряду Денис Шмигаль 4 березня.

Поговоримо про його заяву щодо скорочення міністерств та створення якогось Центру уряду.

Ця заява прозвучала тому, що президент, тобто фактичний начальник Шмигаля говорив про якесь перезавантаження6 яке «вигадали» для «прикриття» звільнення генерала Залужного, а тепер думають-гадають, а що ж таке придумати, щоб назвати це перезавантаженням уряду. 

По-перше, за словами Шмигаля буде скорочена третина міністерств і їх буде 15-16, тобто ще зараз не розуміють і не знають, що і як робити, тому говорять приблизно. Значить чіткого плану і для чого це робити нема.

По-друге, глава уряду заяви, що у міністерствах маю бути невелика кількість дуже якісних висококваліфікованих фахівців, які будуть формувати відповідну державну політику. Цікаво, а є критерій оцінки таких фахівців та їхньої необхідної кількості?

Чи мова йде про міністрів та їхніх заступників, напевно ще і про керівників департаментів… А держсекретарів вже не буде?

По-третє, Шмигаль сказав, що всією адміністративною роботою буде займатись Центр уряду, тобто має надавати відповідні юридичні кроки, підтримку у кадровій, бухгалтерській сфері, а також Центр уряду має якісно і швидко готувати ті документи, які потрібні для того або іншого міністерства в частині документації.

То всіх необхідних для цього працівників з міністерств просто «зберуть» в одному місці, в одній будівлі? А хто там буде старшим, тобто головним? Ніби має бути міністр Кабінету міністрів…

Але, вже є 5-6 менеджерів у президента, який фактично і керують урядом, то навіщо нам Кабмін, може перезавантаженням має бути скасування уряду, бо Центр уряду потрібний, він виконуватиме завдання, яку йому даватизуряду6 але ж уряду дають завдання 5-6 менеджерів, то навіщо «уряд-посередник»?

Достатньо у такому випадку одну довірену особу від тих 5-6 менеджерів президента у кожній з сфер у Центрі уряду і все буде так само працювати, тобто неефективно, як і зараз.

І це не велика біда, але буде серйозна оптимізація великої кількості високопосадовців.

Детальніше дивіться у програмі «Середа – не біда» на моєму ютуб каналі.

Посилання у першому коментарі.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!