Блог

Кущ Олексій: Укрнафта приступає до створення децентралізованої, маневрової енергетики

Процес створення децентралізованої, маневрової генерації в Україні поступово набирає темпи, особливо там, де є розумні і відповідальні менеджери. 

0

comments2164

Кущ Олексій

аналітика, економіка, фінанси

Постійний автор «Ділової столиці» та інших провідних видань, лідер рейтингів медійного цитування. Має великий досвід роботи в банках та інвестиційних компаніях. Працював начальником департаменту цінних паперів, директором іпотечного центру. Багаторічний радник президента Асоціації українських банків.

Процес створення децентралізованої, маневрової генерації в Україні поступово набирає темпи, особливо там, де є розумні і відповідальні менеджери. 

 

Укрнафта, яка зараз знаходиться під управлінням держави, за підтримки ЄБРР збудує власну маневрову генерацію електроенергії. 

 

Вже в середньостроковій перспективі вона замінить частину пошкодженої енергетичної інфраструктури країни. 

 

Відповідно до підписаного з ЄБРР меморандуму, Україна отримає 300 млн євро на підтримку енергетичного сектору. 

 

Ці кошти будуть розподілені між державними енергетичними компаніями, серед яких і «Укрнафта». Деталі розкрив директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький:

 

 «Йдеться про зведення нової, більш ефективної та екологічної розподільчої генерації. Це газопоршневі та газотурбінні теплоелектростанції, робота яких, зокрема, дозволить зробити вклад у покриття втрачених потужностей». 

 

Для Укрнафти - це унікальний проект для підвищення ефективності власної вертикально інтегрованої бізнес-моделі. 

 

Якщо раніше працював ланцюг доданої вартості: нафта - нафтопродукти - АЗК. 

 

То зараз буде запущено ще один ланцюжок доданої вартості в рамках вертикальної інтеграції: природний газ - електроенергія. 

 

Тобто газ буде продаватись у структурі ціни на електроенергію, а не як сировина. Такий концепт є частиною ESG-стратегії «Укрнафти».



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!