Блог

Бала Віталій: Від неділі до неділі

Замах на Трампа допоможе йому виграти вибори

0

comments2727

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Події у світі, які варто нагадати

Неділя (7 липня)

Франція
У Франції відбувся другий тур дочасних парламентських виборів. За результатами виборів, незважаючи на всі прогнози і соціологічні опитування, ультра права політична партія «Національне об’єднання» опинилась не на першому, а на третьому місці з 147 обраними депутатами.
Перше місце зайняв «Новий народний фронт» - 182 мандати, а друге місце посіла президентська коаліція «Разом» - 168 місць.
Понеділок (8 липня)

США
У листі, надісланому в понеділок, 8 липня, членам Конгресу від Демократичної партії, американський президент заявив, що настав час об’єднатися за нього, щоб перемогти Дональда Трампа на президентських виборах у листопаді.
Таким чином Джор Байден відповів на заклики деяких представників Демократичної партії зняти свою кандидатуру з виборів.

Вівторок (9 липня)

США
Саміт НАТО відкрився у вівторок, 9 липня, у Вашингтоні святкуванням 75-ї річниці Північноатлантичного договору. З цієї нагоди президент США Джо Байден виступив із промовою, щоб підтвердити силу Атлантичного альянсу та його підтримку України.

Франція
Нова європейська ракета Ariane 6 злетіла з бази Куру у Французькій Гвіані о 15:01 за місцевим часом (21:01 у Парижі).
Розробка Ariane 6 почалася наприкінці 2014 року, і спочатку її запуск планувався на 2020 рік, але графік був перенесений через технічні проблеми та зовнішні фактори, такі як Covid- 19.
Європейське космічне агентство (ESA) заявило, що Ariane 6, а вже заплановано близько тридцяти польотів, забезпечить гарантований і автономний доступ до космосу до спостереження Землі, до технологічного розвитку та до комерційних можливостей.

Середа (10 липня)

Франція
У листі до французів, опублікованому в середу, 10 липня в регіональній щоденній пресі, президент Еммануель Макрон попросив «республіканські політичні сили» створити тверду більшість, вважаючи, що ніхто не виграв на законодавчих виборах.

росія
Англомовне російське ЗМІ The Moscow Times, засноване в 1992 році, було класифіковано як «небажане» в Росії і тому заборонено, повідомила генеральна прокуратура країни в середу, 10 липня.

Четвер (11 липня)

США
У Вашингтоні завершився ювілейний саміт НАТО.

Тайвань
Міністерство оборони Тайваню повідомило в цей четвер, 11 липня, що виявило 66 китайських військових літаків навколо острова протягом 24 годин, що є рекордним показником з початку року.

Алжир
Президент Алжиру Абдельмаджид Теббун оголосив у четвер про свій намір балотуватися на другий термін у відео, опублікованому на сторінці президента у Facebook. Абдельмаджид Теббун у віці 78 років, перший термін якого закінчується у грудні, був обраний у 2019 році. 
У березні він оголосив про проведення дострокових президентських виборів 7 вересня. Він сказав, що ухвалив своє рішення «на прохання багатьох партій, організацій і молоді».

П’ятниця (12 липня) 

Пакистан
Міжнародний валютний фонд (МВФ) у п'ятницю, 12 липня, оголосив про підписання угоди з урядом Пакистану про створення програми допомоги на 7 мільярдів доларів протягом трьох років.

Субота (13 липня)

США
Колишнього президента Дональда Трампа обстріляли під час мітингу в Пенсільванії у суботу, 13 липня.

Іран
Обраний президент Ірану Масуд Пезешкіан заявив, що готовий розпочати конструктивний діалог з європейськими країнами, у статті, опублікованій у суботу, 13 липня, у місцевій англомовній щоденній газеті Tehran Times.

Неділя (14 липня) 

Франція
Естафета Олімпійського вогню, розпочата на початку травня в Марселі прибула цієї неділі у Париж у День взяття Бастилії, національного свята Франції.
Літні Олімпійські ігри пройдуть у Франції з 26 липня по 11 серпня.
Подробиці дивіться у програмі «Від неділі до неділі» на моєму ютуб каналі.
Посилання у першому коментарі.
 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!