Блог

Бала Віталій: «Вівторок – подумай разів сорок»

Марнославство. Зустріч в Ужгороді

0

comments2178

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Сьогодні пропоную поговорити про вчорашню зустріч міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з міністром закордонних справ Угорщини Петера Сіярто.

Так мало б бути у всіх повідомленнях, але насправді відбулась зустріч керівника офісу президента Андрія Єрмака з міністром закордонних справ Угорщини.

Те , що відбувається у зовнішньополітичній діяльності чинної влади, то просто повний капець. Такого ще ніколи не було, щоб так публічно принижували міністра закордонних справ України. 

І для підтвердження такого приниження навіть достатньо, що першим українські ЗМІ згадують керівника ОПУ, але фото під час зустрічі, де Єрмак сидить навпроти міністра Сіярто, а міністр Кулеба більше нагадую якось референта і помічника, а не міністра.

А підсумкова прес-конференція,  то взагалі «шедевр», де керівник офісу чомусь бере у ній участь і стоїть у центрі, а два міністра з боку.

Але,  то таке, головна не у цьому, хоча, ще раз зазначу, щоб так принижувати міністра і фактично країну, то треба бути, ну просто дуже і дуже марнославним.

Головне питання, на мою думку, полягає у меті такої зустрічі. Навіщо була ця зустріч6 що вона змогла вирішити чи про що могла посприяти домовлятись у майбутньому?

По-перше, не зрозуміло, чому зустріч відбулась в Ужгороді, а не у Києві, якщо вона дійсно важлива? В Ужгороді могли зустрічатись керівник ОПУ і політичний радник Віктора Орбана і думаю, що результат був таким самим. Бо реального результату нема. Поговорили і роз’їхались.

По-друге, які питання там вирішувала Україна? Хіба Єрмак чи Кулеба може вплинути на прийняття рішення главою угорського уряду на зустрічі лідерів ЄС, яка відбудеться 1 лютого? Жодним чином. Це не просто дається Європейському Союзу, якого вже Орбан таки «дістав» судячи із витоків у іноземні ЗМІ ніби плану «знищення» угорської економіки. То для чого ця зустріч була організована? Щоб почути, що Україна має виконувати вимоги Угорщини, а фактичного втручання у внутрішні справи України? Які є проблеми в етнічних угорців на Закарпатті? Не хочуть вчити українську мову проживаючи в Україні? Так, така проблема є, але якщо людина не хоче вчити мови країни в якій проживає, то не проблема країни. І не можна тут йти на поступки за рахунок української мови. 

І, по-третє, а навіщо Володимиру Зеленському зустрічатись з Віктором Орбаном? Вони ж ніби зовсім недавно зустрілись в Аргентині на інавгурації аргентинського президента Хав’єра Мілея. Після тої зустрічі Зеленського не запросили у Брюссель 14 грудня6 коли розглядились питання початку переговорів України вступу в ЄС та надання фінансової допомоги у 50 млрд.євро.

Те, що у владі не думають наперед, що роблять, то вже давно зрозуміло, але навіть, якщо і будуть думати, як із цією зустріччю в Ужгороді, то нічого не змінить.

Детальніше дивіться у програмі «Вівторок – подумай разів 40» на моєму ютуб каналі.

Посилання у першому коментарі.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!