Блог

Бала Віталій: «Вівторок – подумай разів сорок»

Менше непотрібних заяв і по більше реальних справ

0

comments2188

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Сьогодні пропоную обговорити чергове інтерв’ю Володимира Зеленського іноземним ЗМІ.

В інтерв’ю французькій газеті  Le Monde та телевізійні мережі BFM-TV у понеділок, Володимир Зеленський знову, на мою думку, наговорив зайвого.

По-перше, Зеленський фактично відмовився від можливого розгортання західних сухопутних військ в Україні, про що говорив президент Франції Макрон, який такі не відмовився від своїх слів, незважаючи на критику у Франції та за її межами. 

А Зеленський заявив, що нам не потрібні іноземні війська, але мова може йти про інструкторів та технічний персонал з країн-членів НАТО.

Хоча, деякі країни-члени НАТО, як наприклад глава МЗС Литви Ґабріелюс Ландсбергіс говорить про необхідність дискусії щодо відправки військ в Україну.

По-друге, Зеленський заявив, що ситуація на фронті зараз набагато краща, аніж була протягом останніх трьох місяців, хоча додав, що може змінитись протягом місяця, тижня, якщо не буде достатньої підтримки ЗСУ.

Як ситуація може бути кращою, коли ЗСУ відійшли з Авдіївки, а росіяни захопили територію у тому напрямку, так, відносно 100 тис.кв.км., української території які вже були окуповані, 40 кв.км., як повідомляли іноземні ЗМІ, то небагато, але просування було і реальної лінії оборони, на які б відійшли наші війська не було збудовано.

А інформація про знищення систем Patriot  та Himars протягом декількох днів, говорить зовсім про протилежне, щось зовсім не так, як було раніше.

Також варто згадати і про будівництво укріплень на фронті, про яке говорили 11березня на засіданні Ставки верховного головнокомандувача.

Тепер вже про будівництво укріплень на фронті, за словами Зеленського. є головною темою. 

Тепер виявилось, що необхідно будувати три смуги укріплень довжиною у 2 тис.км, а не дороги, на які, до речі знову виділили кошти.

Тепер вже і стає зрозуміло чому колишній «відповідальний» за будівництво доріг, яке в Україні назвали «Велике крадівництво», Кирило Тимошенко став радником міністра оборони, якщо його призначать «відповідальним» за будівництво укріплень на фронті.

А взагалі то, потрібно більше думати, що говорити і менше публічно заявляти про наміри і плани.

Подробиці дивіться у програмі «Вівторок – подумай разів 40» на моєму ютуб каналі.
Посилання у першому коментарі.

 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!