Блог

Сергій Курдюков: Як змінити ставлення іноземних інвесторів до України?

У той час як розвинений світ ламає голову над створенням смарт-заводів і смарт-виробництва з ще більш високим ступенем автоматизації, у нас пропонують обмежитися вирощуванням зерна. Вікна можливостей для України відкриваються щомиті. Просто їх необхідно використовувати.

6

comments2357

Сергій Курдюков

Громадський діяч

Сергій Курдюков - лідер політичного руху "ІНШІ"

 Підприємець - ось, хто головний. Він створює робочі місця і несе гроші в бюджет. Так давайте працювати над тим, щоб саме в Україні займатися бізнесом було простіше, ніж в інших країнах. У нас дійсно невисокі податки, у нас поки що низька вартість робочої сили,  у нас маса висококваліфікованих фахівців для розвитку промисловості. Але маса чиновників, контролерів і перевіряючих геть відбивають бажання працювати. Корумповані суди включають зелене світло рейдерам. Якщо прибрати ці перешкоди, навести порядок в судах,  виключити можливість впливу влади на суд, тоді українська економіка через три роки буде зовсім іншою.

Що може змінити ставлення іноземних інвесторів? Як покращити умови, аби гроші інвестора в Україні почували себе  комфортно? 

 

Необхідна гарантія чесних і рівних правил гри, а саме: однакові податкові правила для всіх та відсутність тіні, надійне пільгове податкове середовище, зрозуміла і послідовна державна політика в частині захисту грошей, надати підприємцям ряд прав у сферах захисту інтелектуальної, приватної та корпоративної власності. Насправді Україна дуже перспективна країна для інвестицій. 

 

 Якщо знищити корупцію, і тіньову економіку, забеспечити справедливе судочинство, замість проблем Україна отримає стратегію, при якій відбуватиметься багато корисних речей не тільки для функціонування внутрішнього капіталу, але і  для притоку зовнішніх інвестицій.

І вони будуть працювати на економіку країни, а, значить, на кожного з нас: на науку, медицину, освіту,  на високий соціальний і культурний рівень.

Таким чином, Україна почне процвітати і займати лідируючі рейтинги у світі за позитивними змінам.

Нині Україна за результатами рейтингу Doing Business-2020 року займає 64 місце у світі, що набагато краще від показників попередніх років.

 

У той же час, за таким показником, як оподаткування, Україна, навпаки, втратила 11 позицій і змістилася з 54-го на 65-е місце.  

 

 Як ми розуміємо суди, податкові та правоохоронні органи залишаються найбільшою перешкодою для бізнесу в Україні. На такі негативні чинники впливає корупція, яка у  рейтингу  Transparency International демонструє Україну  на 120-му місці серед 180 країн світу. Ефективна боротьба з корупцією буде мати найбільш сприятливий вплив на інвестиційний клімат. Таку думку поділяють всі інвестори. Іншими важливими факторами стануть перезапуск судової системи і призначення на ключові позиції реформаторів з високою репутацією.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!