Блог

Бала Віталій: «Злий понеділок»

Зеленський вважає, що корупція в Україні, то російський наратив

0

comments3794

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Сьогодні пропоную для негативних емоцій згадати про заяву Володимира Зеленського стосовно наративу про корупцію, яку використовує росія, щоб розколоти єдність Європи і зменшити підтримку України.

Цю заяву президент України зробив за підсумками третього саміту Європейської політичної спільноти, під час спілкування з журналістами.

Пряма мова Зеленського: «Перш за все, це відомий російський наратив про корупцію. Вони розуміють, що не можуть розколоти єдність і підтримку України. Сполучені Штати і їхні спецслужби дізналися про коріння ідеї, як розхитати суспільство, підтримку у світі.»

Нарати́в, або о́повідь (англ. і фр. narrative — «оповідь», від лат. narrare — «розповідати», «пояснювати») — сукупність пов'язаних між собою реальних чи вигаданих подій, фактів або вражень, які складають оповідний текст. Так пояснює цей термін Вікіпедія.

То виявляється, за словами Володимира Зеленського, факти корупції у міністерстві оборони, які були оприлюднені у світових ЗМІ, то вони були вигаданими і є наративами росії, а не проблемою з корупцією в Україні.

Невже Володимир Зеленський вважає, що можна робити такі заяви і вони будуть слугувати виправданням корупції в Україні? 

Чи може він думає, що такі заяви про російський наратив, навіть є запереченням існування корупції в Україні.

Особливо цікавим є посилання на спецслужби США. А хіба не США неодноразово натякали, попереджали6 а згодом і прямо говорили про корупцію в Україні, як і наші інші іноземні партнери. Було прямо заявлено, шо корупція є перешкодою для вступу в ЄС і початок переговорів про вступ у НАТО.

А згодом президент Литви Гітанас Науседа відкрито заявив, що корупція в Україні сильно впливає на ухвалення рішень західними партнерами про постачання зброї Україні.

Чи президент Литви просто повторював російські наративи про корупцію в Україні?

Продовження дивіться на моєму ютуб каналі.

А якщо виникне бажання та буде натхнення  поставити вподобайку, прокоментувати відео та підписатись на канал, я буду вдячний за підтримку.

Посилання у першому коментарі.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!