Блог

Бала Віталій: «Злий понеділок»

Корупція+влада=біда для України

0

comments3021

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Сьогодні пропоную обговорити маркування бензину та дизельного палива для потреб військових.

Міністерство оборони 11 листопада повідомило, що зобов’язало постачальників  бензину та дизельного палива для ЗСУ маркувати їх у зелений та червоний кольори.

На мою думку, це констатація факту нездатності ефективно боротись з мародерством, яке набрало таких обертів і масштабів, що вже потрібно маркувати паливо для ЗСУ.

Цікаво, а що вигадають для речового та продовольчого забезпечення ЗСУ, щоб воно не з’являлось у продажі?

Насправді, ця ситуація з маркуванням є невтішним висновком і підсумком тих всіх заяв чинної влади про відсутність корупції, про боротьбу з корупцією, про успіхи у боротьбі з корупцією.

Минулого тижня були теледебати у США серед претендентів Республіканської партії стати кандидатом на президентських виборах у 2024 році. І питання корупції в Україні, як аргументу щодо зупинення підтримки і допомоги Україні звучить все частіше і голосніше. Мало того, що з п’яти кандидатів, троє були налаштовані саме на зменшення або зупинення допомоги Україні, так мільярдер Вівек Рамасваві не просто назвав Україну корумпованою, але й заявив, що тому нема ніякої мови про боротьбу добра проти зла.

Я, не знаю на скільки буде ефективним маркування палива для ЗСУ, щоб його не крали6 але я знаю точно,  що поки не буде в офісі президента реального бажання, або політичної волі, як його ще називають, притягнути до відповідальності корупціонерів-мародерів, які перебувають на вищих щаблях влади, маркуванням палива питання корупції, мародерства не вирішиться.

Більше можна подивитись у програмі «Злий понеділок» на моєму ютуб каналі.

Посилання у першому посиланні.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!