Блог

Бала Віталій: «Злий понеділок»

Зеленський і Сирський несуть відповідальність за війну, а не комбриги.

0

comments1879

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Публічне звинувачення підлеглих у прорахунках, як правило, застосовують для перекладання відповідальності.(с)

Сьогодні пропоную поговорити про ситуацію у ЗСУ, після звільнення з посади Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного.

Володимир Зеленський заявив, що новий головнокомандувач ЗСУ генерал Сирський має карт-бланш на кадрові зміни в армії, штабах.

А хіба раніше Зеленський і Сирський цього не знали?

Зеленський був Авдіївці у кінці грудня 2023 року, як повідомляли, він обговорив ситуацію з командуванням, то ніби все мав знати.

А Сирський взагалі заявив, правда до свого призначення 8 лютого, в інтерв'ю німецькому телеканалу ZDF, що українці не можуть наступати, тому планують стати в «глуху» оборону Авдіївки.

Тобто, виникає питання, а хто командував Сухопутними військами, хіба не генерал Сирський, що він зараз, протягом минулого тижня, двічі публічно висловлював, назвемо це так, невдоволення діями окремих командирів бригад. 

Він про їхні можливості, досвід не знав, а тільки тепер взнав?

Чи це намагання перекласти прорахунки вищого командування на комбригів?

Згадаємо, що 17 лютого було прийнято рішення виходити, але після запізнілого і погано спланованого відходу з Авдіївки, виявилось, що реальної сильної лінії оборони не було побудовано, а якщо і було, то не на цьому напрямку.

Американська впливова газета The New York Times розмістили 2 березня статтю із заголовком:

«Напрочуд слабка українська оборона допомагає Росії просуватися».

У статті говориться, що «рідкісні рудиментарні лінії окопів заповнюють територію на захід від Авдіївки, яку Україна намагається захистити, згідно з оглядом зображень Planet Labs, комерційною супутниковою компанією. Ці лінії окопів позбавлені багатьох додаткових укріплень, які могли б уповільнити російські танки та допомогти захистити основні дороги та важливу місцевість».

А тут на кого тепер «повісять» відповідальність?

Я б про це не писав і не говорив, якби в іноземних впливових ЗМІ не почали з’являтись подібні матеріали, де нічого доброго і позитивного не пишуть.

Так у сьогоднішній статті The Washington Post йдеться, що «Незважаючи на те, що він обіцяє міжнародним партнерам, що Україна впорається з бойовими діями, якщо їй нададуть необхідну зброю та іншу підтримку, президент Володимир Зеленський та його вище військове командування досі не спромоглися розробити чіткий план призову або вербування багатьох тисяч нових солдатів, які вкрай необхідні. для захисту від постійних атак Росії.

Нездатність Зеленського досягти політичного консенсусу щодо стратегії мобілізації — незважаючи на місяці попереджень про серйозну нестачу кваліфікованих військ на фронті — викликала глибокі розбіжності в українському парламенті та загалом в українському суспільстві.»

Щось явно не так робиться у вищому політико-військовому керівництві і це потрібно терміново виправляти, бо змінювати комбригів напевно потрібно, але цього буде недостатньо, щоб кардинально змінити негативну тенденцію на фронті.

Детальні про це дивіться у програмі «Злий понеділок» на моєму ютуб каналі.

Посилання у першому коментарі.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!