Вчені виявили нову корисну властивість томатного соку
Сік за умов експерименту був несолоним
Японські вчені провели експеримент, під час якого попросили майже 500 осіб різного віку, чоловіків і жінок, пити багато томатного соку. Про це повідомляють "Новини Ю".
Сік за умовами був несолоним, а учасники експерименту вели щоденники, в які записували, скільки соку випили за день і всі зміни свого стану здоров'я.
Зазначається, що через чотири тижні вчені вивчили щоденники учасників дослідження, а також перевірили стан їх здоров'я. У 94% добровольців, у яких був діагноз гіпертонія або предгіпертонія, було відзначено зниження рівня артеріального тиску. У половини учасників знизився рівень холестерину в крові.
Як вважають фахівці, цей оздоровчий ефект пов'язаний з високим вмістом ликпопина –каротиноїдного пігменту, який є сильним антиоксидантом. Раніше інші дослідження показували, що дія лікопіну посилюється за рахунок утримання в помідорах вітамінів А, Е, С. Тоді вчені прийшли до висновку, що найефективніше вживати цільні томати, томатну пасту або сік.
Раніше "Коментарі"
повідомляли про те, що названі переваги і недоліки фруктової дієти.