Лікарі розповіли, кому корисно їсти смородину
Смородина — цінний продукт, властивості якого мало відомі
Ягоди смородини — прекрасне джерело вітамінів, вони покращують апетит, корисні при гастритах зі зниженою кислотністю і захворюваннях кишечника. Про це повідомляє видання "Подробиці".
В їжу вживають і свіжі, і сушені плоди чорної смородини. Сушать також листя і в деяких випадках нирки - збирають в липні — серпні, дозрілі ягоди збирають вранці, дочекавшись, щоб вони обсохнули від роси, або ближче до вечора.
Листя чорної смородини — клондайк вітаміну С. Крім того, вони містять магній, срібло, марганець, сірку, мідь, свинець, ефірне масло і володіють фітонцидними властивостями.
Також приймають у вигляді тонізуючого, кровоочисного, кровотворного, протизапального, сечогінного і потогінного засобу при простудних захворюваннях, кашлі, бронхіті, коклюші, відомі і здатності поліпшувати обмін речовин, розширювати судини. Її заморожують на зиму, варять варення, компоти.
Заборонено вживати смородину при підвищеній кислотності шлунка, гіперацидному гастритах, виразці шлунка, тромбофлебіті.
Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що виявлено нове корисне властивість томатного соку.