Нове дослідження вчених розкрило секрет зеленого чаю

У напої знайдено речовину, набагато потужніший, ніж вітаміни С і Е

Вчені протягом багатьох років сперечалися про користь зеленого чаю. Нові ж дослідження університету Девіса розкрили секрет цього ароматного напою. Про це повідомляє "Нуѕег".

Фахівці з'ясували, що все ж не дарма в Азії напій вважався еліксиром здоров'я. Так, у зеленому чаї містяться компоненти, які виконують функції антиоксидантів і дозволяють очищати організм, а також прискорювати обмін речовин, що, у свою чергу, сприяє ефективному зниженню ваги.

Більш того, зелений чай містить катехіни, які є потужними антиоксидантами – флавоноїдами. Тому знижують ризик серцевих нападів і запалення в кровоносних судинах.

За словами Челсі Шнайдер, керівника клінічного харчування в онкологічному центрі Mount Sinai Beth Israel в Нью-Йорку, катехіну EGCG в зеленому чаї більше, ніж у чорному або білому. Експерт додала, що дана речовина набагато потужніше, ніж вітаміни С і Е.

Як відзначили в Американському співтоваристві онкології, ще однією унікальною властивістю зеленого чаю є зменшення небезпеки виникнення інфаркту, інсульту і раку яєчників.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що вчені виявили нову корисну властивість томатного соку.