Головна Новини Здоров'я У МОЗ розповіли про особливості харчування годуючої мами
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли про особливості харчування годуючої мами

Якість грудного молока частково залежить від того, що їсть мама

11 липня 2019, 11:15
Поділіться публікацією:
У МОЗ розповіли про особливості харчування годуючої мами

Багато молодих мам намагаються виконати надзвичайно складне завдання, яке перед ними ставлять оточуючі: повноцінно харчуватися, годувати дитину і разом з тим нічого не їсти — бо, що б мама не з'їла, "у дитини від цього коліки і висипання". Про це на своїй сторінці в фейсбук повідомила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Годуюча немовля жінка витрачає приблизно на 500-600 кілокалорій більше, ніж вагітна і та, що не годує грудним молоком. Необхідність збільшення ваги залежить від особливостей самої жінки. Під час вагітності потрібно набрати не менше 8 кг: плід, матка, збільшені молочні залози і об'єм крові, і також жирові відкладення.

"Це нормально — народити і важити більше, ніж до вагітності", — підкреслила Супрун.

Якість грудного молока частково залежить від того, що їсть мама. Воно має різний кількісний склад залежно від періоду лактації. Якщо матері не вистачає водорозчинних вітамінів: С, В9, В12 — їх вистачить і в молоці.

Повноцінний раціон, на думку Супрун виглядає так.

Білок потрібно їсти 2-3 рази в день: м'ясо тварин або птиці, рибу, яйця, бобові, горіхи і насіння. Якщо мама не їсть м'яса або тваринних продуктів — все в порядку. Потрібно стежити за споживанням білка рослинного походження, і читати про вітаміни і добавки.

Потрібно споживати три порції овочів, в тому числі темно-зелених і помаранчевих. Це джерело магнію, фолієвої кислоти і каротиноїдів.

"Їжте дві порції фруктів кожен день. У раціоні повинні бути присутніми цільнозернові продукти: висівковий хліб, макаронні вироби, каші. Пийте, коли відчуваєте спрагу. Пити багато води, щоб було молоко, не потрібно", — впевнена Супрун.

Так як у жінок у період лактації збільшені витрати вітамінів і мінералів, веганкам і вегетарианкам потрібні добавки вітамінів D і В12. Жінкам з анемією потрібно приймати добавки заліза.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Супрун попередила про небезпеку перегляду телевізора.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!