Головна Новини Інфографіка 2021 Не Кучми, Усика та Вєрки Сердючки: українці розповіли, на якій вулиці хотіли б жити (Інфографіка)
commentss НОВИНИ Всі новини

Не Кучми, Усика та Вєрки Сердючки: українці розповіли, на якій вулиці хотіли б жити (Інфографіка)

Жити на вулицях, які б носили прізвища попередніх президентів України, погодилося лише близько 1% опитаних респондентів

21 серпня 2021, 15:10 comments2059
Поділіться публікацією:
Не Кучми, Усика та Вєрки Сердючки: українці розповіли, на якій вулиці хотіли б жити (Інфографіка)

Найбільше українців хотіли б жити на вулиці імені Богдана Ступки, В'ячеслава Чорновола та Кузьми Скрябіна. Інфографіка "Коментарі" / Дмитро Романюк

Більшість українців хотіли б жити на вулиці імені Богдана Ступки, В'ячеслава Чорновола та Кузьми Скрябіна. Про це повідомляє портал "Коментарі", посилаючись на інформацію, яка опублікована на сторінці Українського інституту майбутнього (УІБ) у соціальній мережі Фейсбук.

Зазначається, що представники інституту прийняли рішення провести всеукраїнське соціологічне дослідження на тему: "Хто ми: дослідження українського суспільства до 30-річчя Незалежності України".

Опитування проводилося УІБ і соціологічною компанією "Нью Імідж Маркетинг Груп". Опитано було п'ять тисяч громадян. Метод проведення: face-to-face. Локальність охоплення: вся територія України. Період проведення: з 17 липня по 1 серпня поточного року.

Так, українцям пропонували вибрати одного з політиків або активних українських діячів, які жили (живуть) і працювали (працюють) за часів незалежної України, і відповісти на просте запитання, на честь кого з них вони назвали б свою вулицю.


Хто приніс найбільше користі своїй країні за останні 30 років: думки українців


Так, найбільше респондентів хотіли б жити на вулиці імені співака Кузьми Скрябіна (26%), політика В'ячеслава Чорновола (14%), а також актора Богдана Ступки (12%).

На Заході й у Центрі українці хотіли б, щоб їх вулиці мали імена Кузьми Скрябіна (в Центрі йому віддали перевагу 28% опитаних, на Заході — 27%), В'ячеслава Чорновола (Центр — 15%, Захід — 22%) і Левка Лук'яненка (центр — 7% респондентів, а Захід — 10% відповідно).

Більшість респондентів Донбасу воліли б проживати на вулицях, які названі на честь відомого українського боксера Олександра Усика і співака Андрія Данилка (псевдонім Вєрка Сердючка). Вони набрали однакову кількість голосів (по 9% кожен).

Також зазначимо, що жити на вулицях, які б носили прізвища попередніх президентів України, погодилося лише близько 1% опитаних респондентів.

Молодь хотіла б, щоб їх вулиці мали імена співака Кузьми Скрябіна (37% опитаних) і футболіста Андрія Шевченка (10% відповідно). Представники ж старшого покоління були б не проти жити на вулиці імені В'ячеслава Чорновола (19%). Зазначимо, що з молоді останню ідею підтримало всього 6% опитаних Українським інститутом майбутнього.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у порівнянні з багатьма іншими державами Україна цілком може вважатися країною, де жити дешево. Журналісти розбиралися, дорого чи дешево бути українцем насправді.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!