Головна Новини Інфографіка 2021 Ціни на газ для населення у жовтні: які компанії намагаються "обідрати" українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на газ для населення у жовтні: які компанії намагаються "обідрати" українців

Ціни на газ для населення в жовтні коливаються в проміжку від 7,97 грн за 1 кубічний метр газу до 31,06 грн.

2 жовтня 2021, 21:30 comments1718
Поділіться публікацією:
Ціни на газ для населення у жовтні: які компанії намагаються "обідрати" українців

Ціна на газ для населення. Колаж: "Коментарі" / Дмитро Романюк

За даними Мінфіну на 29 вересня, ситуація на українському ринку постачальників "блакитного палива" була наступна. Трьом з майже двох десятків компаній, які оприлюднили дані щодо тарифів на жовтень поточного року, вдалося утримати ціну на газ в діапазоні до 8 грн.

Це компанія ТОВ "Енерджі Трейд Груп" (ETG), якій за рахунок завчасної закупівлі газу українського видобутку вдалося знизити жовтневі тарифи трохи більше, ніж на 10% від річних цін, внаслідок чого "блакитне паливо" від ETG обійдеться споживачам в 7,97 грн. На 2 копійки дорожче доведеться заплатити клієнтам ТОВ "Стрийнафтогаз" і ТОВ "Галнафтогаз". Даним постачальникам також вдалося знизити вартість кубічного метра до 66,6% і 72,2% від розміру річного тарифу відповідно.

У ціновому коридорі від 8 до 14 грн за куб. м опинилися такі постачальники газу, як: ТОВ "Прікарпаттяенерготрейд" (8,60 грн), ТОВ "Маргаз" (8,75 грн), ТОВ "Свій" (9,5 грн), ТОВ "ВЕК" ПалівЕнерго "(10,41 грн ), і, що пропонують газ за ціною 13,5 грн/куб м ТОВ "Житомирська обласна енергопостачальна компанія", "Чернівецька обласна енергопостачальна компанія" і ТОВ "Херсонська обласна енергопостачальна компанія". Приблизно половина з цих компаній не виходила за рамки своїх річних тарифів, а деяким навіть вдалося трохи їх знизити.

У шістку "рекордсменів", що встановили жовтневі ціни, які перевищують річні тарифи, увійшли: ТОВ "Черкасигаз збут" з жовтневим тарифом в 16,76 грн; ТОВ "Асканія Енерджі" з пропозицією 19,95 грн за 1 куб. м, що майже вдвічі вище річної ціни; ТОВ "ТАС Енергія" "- 31,06 грн (зростання тарифу в 276%); ТОВ "Кременчукгаз Трейдинг" — 28,00 грн (+ 280% до річного тарифу); ТОВ "Львівенергозбут" — 27,70 грн (337%) і, нарешті, справжній "чемпіон" по підвищенню тарифів — ДП "КіевгазЕнерджі" ПАТ "Київгаз". Компанія виставила жовтневу ціну на газ в 30,50 грн, що в 3,5 рази перевищує її річний тариф, який дорівнює 8,70 грн за куб. м.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, які продукти в Україні за рік суттєво "додали" в ціні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!