Головна Новини Інфографіка 2021 Оскар-2021: кому дісталася головна кінонагорода року
commentss НОВИНИ Всі новини

Оскар-2021: кому дісталася головна кінонагорода року

25 квітня 2021 року організатори престижної кінопремії «Оскар» оголосили цьогорічних переможців

26 квітня 2021, 13:29
Поділіться публікацією:
Оскар-2021: кому дісталася головна кінонагорода року

Переможці кінопремії "Оскар-2021". Колаж: "Коментарі" / Дмитро Романюк

Чимало кіноманів із нетерпінням чекали останньої квітневої неділі. Адже саме 25 квітня стали відомі володарі золотих статуеток "Оскар", які перемогли в 2021 році. "Коментарі" раді оголосити список усіх переможців.

Відзначимо, що цьогоріч, через коронавірусну пандемію, церемонія вельми відрізнялася від звичної — меншою помпезністю і масштабом. Однак багато чого із кіновечора стало все одно незабутнім і по-своєму вражаючим.

До слова, на відміну від попередніх років, "Оскар-2021" пройшов відразу на двох локаціях. Частина акторів та організаторів відвідала вже звичний Dolby Theatre. Однак другий майданчик розмістилася на Union Station, одній із найбільших залізничних станцій Лос-Анджелеса.

Всього за кіновечір було вручено 23 золоті статуетки з "дядечком Оскаром". Деякі фільми, очікувано, отримали відразу по кілька нагород.

Нехай і очікуваною, але гучною перемогою може похвалитися "Земля кочівників". Саме ця стрічка здобула перемогу, як "Кращий фільм". Однак "Земля кочівників" відзначилася і в інших номінаціях. Так, звання "Кращої актриси" дісталося Френсіс Макдорманд, яка зіграла в "ЗК" головну героїню, вдову Ферн. Також статуетку вдалося завоювати і творцю цього фільму Хлое Чжао — за кращу режисуру.

Кращим актором був визнаний Ентоні Хопкінс за роль в стрічці "Батько". Відзначимо, що це  лише друга престижна кінонагорода, що підкорилася іменитому акторові. 83-річний Хопкінс по праву може вважатися одним із найстаріших переможців "Оскара". До слова, фільм "Батько" забрав собі ще одну перемогу — в номінації за "Кращий адаптований сценарій". Тут статуетку довелося "ділити на двох"  між Крістофером Хептоні і Флоріаном Зеллером.

Кращою актрисою другого плану була визнана 73-річна кореянка Юн Е Чжон. Для неї, яка зіграла у фільмі "Мінарі", це дійсно великий прорив. До слова, актриса запам'яталася яскравим перформансом на сцені. Незважаючи на хвилювання, Чжон багато сміялася і навіть пожартувала, що дуже рада нарешті познайомитися з Бредом Піттом  саме він вітав її з перемогою на сцені.

І ще трохи про другий план. Кращим актором в цій номінації став Деніел Калуя за відмінну гру в стрічці "Іуда і чорний месія". До слова, цей же фільм отримав "Оскар" за кращу пісню, що прозвучала на екрані. Переможцем стала композиція "Fight for You" співачки H.E.R.

Відзначимо ще кілька стрічок, які заслужено отримали по кілька статуеток. "Ма Рейні: Мати блюзу" замість очікуваної нагороди за кращу чоловічу роль (яку посмертно пророкували покійному Чедвік Боузману — ред.) виграла відразу за двома іншими номінаціями. Фільм визнали найкращим в плані гримів і зачісок, а також дизайні костюмів. Варто відзначити, що стилістиці, яка займалася "Ма Рейні", виповнилося вже 89 років!

Також відразу дві статуетки "забрав" мультфільм "Душа". Стрічка завоювала звання кращого повнометражного анімаційного фільму, а також була знову (як і на "Золотому глобусі") відзначена за оригінальний саундтрек.

За кращу роботу художника-постановника статуетку вручили фільму "Манк"  була нагороджена робота Жана Паскаля і Дональда Грема Берта. Відзначилася стрічка і в ще одній номінації  найкращим оператором визнали Еріка Мессершмідта. Цікаво, що в цілому "Манк" був найбагатшим на номінації фільмом в цьому році  він претендував відразу на 10 "Оскарів"!

Сценаристка Еміральда Феннел отримала "Оскар" за кращий оригінальний сценарій. Так відзначили її роботу над фільмом "Перспективна дівчина".

Статуетку за кращу документалку віддали фільму "Мій учитель восьминіг", за кращу короткометражну документалку — "Колетт". Кращою ігровою короткометражкою була визнана стрічка "Двоє далеких незнайомців". Премію за кращий короткометражний мультфільм завоював нетфліксівський "Якщо щось трапиться, я люблю вас".

Данія в цьому році змогла отримати "Оскар" за кращий фільм іноземною мовою. Премія дісталася стрічці "Ще по одній". Цікаво, що в цьому фільмі центральною лінією є вживання алкогольних напоїв — гостросоціальна тема розкрита не тільки в драмі, але і в комедійних елементах.

Ще в оскароносний вечір були вручені статуетки в так званих "технічних номінаціях". Фільм "Звук металу" був відзначений за кращий монтаж і, власне, кращий звук. А нашумілий у свій час "Тенет" Крістофера Нолана відзначили "Оскаром" за кращі візуальні ефекти.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, хто в 2021 році став володарем "Золотого глобуса". Більше подробиць — у нашій інфографіці.

Також ви можете дізнатися, який фільм в цьому році визнаний найгіршим і отримав "Золоту малину".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!