Головна Новини Інфографіка 2021 Річні ціни на газ від постачальників: скільки будуть платити українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Річні ціни на газ від постачальників: скільки будуть платити українці

Усі постачальники газу в Україні оприлюднили річні тарифи на 2021-2022 роки – ціна становить від 8 до 13 грн за кубометр

26 квітня 2021, 17:31 comments1669
Поділіться публікацією:
Річні ціни на газ від постачальників: скільки будуть платити українці

Річна ціна на газ. Інфографіка: Д. Романюк/Comments.ua

Газопостачальні компанії в Україні оприлюднили річні тарифи на газ в Україні на період з 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року. Видання "Коментарі" підготувало інфографіку, в якій можна дізнатися річну ціну на газ в того чи іншого постачальника.

Так, ціна стартує від 7,89 грн за кубометр. Такий тариф пропонують ДП "Евода трейд" КП "Луцькводоканал", ТОВ "Черкасигаз збут" і ТОВ "Уманьгаз збут". Державний газопостачальник "Нафтогаз" встановив ціну на рівні 7,96 грн за кубометр.

Загалом річний тариф, що не доходить до 8 грн за кубометр, визначили 23 компанії.

Ще 12 постачальників оприлюднили ціну від до 8 до 10 грн за кубометр. Тоді як річні тарифи 15 газопостачальних компаній доходять 10-12 грн за кубометр.

А от найбільше доведеться платити за газ клієнтам енергопостачальних компаній в Житомирській, Херсонській та Чернівецькій областях. Для них ціна складає 13,50 грн за кубометр газу.

Нагадаємо, НКРЕКП увела річний продукт на ринку природного газу для побутових споживачів. З травня українці зможуть платити за газ за річними тарифами. Споживач може змінювати постачальника, обираючи найбільш вигідний для нього річний тариф на газ. Повідомляється, що такий крок має захистити права побутових споживачів від цінових коливань на ринку природного газу.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", експерт прогнозує зростання тарифів на газ, електроенергію, опалення та гарячу воду в Україні в 2021 році. За його словами, українцям потрібно готуватися до кількох етапів зростання тарифів. За словами експерта, першим подорожчанням, у травні, буде газ і пов'язаний з ним розподіл газу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!