Головна Новини Інфографіка 2021 ЮНІСЕФ назвала країни Європи, населення яких недоїдає найбільше: на якому місці Україна (Інфографіка)
commentss НОВИНИ Всі новини

ЮНІСЕФ назвала країни Європи, населення яких недоїдає найбільше: на якому місці Україна (Інфографіка)

Майже чверть населення України недоїдає

24 серпня 2021, 22:55 comments4583
Поділіться публікацією:
ЮНІСЕФ назвала країни Європи, населення яких недоїдає найбільше: на якому місці Україна (Інфографіка)

Названо країни, населення яких недоїдає найбільше. Колаж: "Коментарі" / Дмитро Романюк

У світі стрімко зростає кількість тих, хто страждає від голоду. Тільки за останні п'ять років ряди тих, хто хронічно недоїдає, поповнили десятки мільйонів осіб. Таку невтішну статистику визначили завдяки щорічному дослідженню, яке в липні оприлюднив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), повідомляє портал "Коментарі".

Зазначається, що для всіх країн світу є актуальною проблема неповноцінного харчування в його численних формах. В середньому недоїдає 9,4% жителів Європи. Найчастіше люди пропускають прийоми їжі або не можуть вживати її в достатній кількості через брак грошей на її покупку.

Найгірші показники серед усіх країн Європи демонструють Україна та сусідня Росія. Через брак грошей в РФ недоїдає понад 9 мільйонів осіб (9,2 мільйона, близько 6,5%).

В Україні ж ці цифри ще вищі (згідно зі статистикою, йдеться про 9,8 мільйона жителів), а це 22,4% всього населення країни. При цьому гострий брак їжі відчуває на 200 тисяч менше громадян, ніж у 2014-2016 роках, коли фонд проводив минулу оцінку. Згідно зі статистичними даними, йдеться про 1,1 мільйона осіб.

До слова, даних по Республіці Білорусь ЮНІСЕФ взагалі не наводить.

У відсотковому ж співвідношенні до загального населення країни серед європейських держав найгірша ситуація зараз в Албанії. Згідно з отриманими даними, тут в умовах браку їжі або недостатнього харчування знаходиться 46,5% населення. Далі з 31,7% тих, хто недоїдає (1,3 мільйона осіб), розташувалася Молдова.

Раніше портал "Коментарі" писав, що люди, які знаходяться при владі, часто зовсім інакше дивляться на життя, ніж звичайні українці. Пропонуємо вам прочитати про "лайфхаки" від чиновників щодо того, як люди при владі радять жити простим українцям. "Коментарі" зібрали найяскравіші за останні кілька років "поради" від чиновників і представників Кабміну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Сайт Детского фонда ООН (ЮНИСЕФ)
comments

Обговорення

Иван

24 серпня 2021, 22:29

Привітання від ЮНІСЕФ до 30-річчя (!) незалежності ))

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!