Модельєр, дизайнер Андре Тан: Вважаю, що краще красиво одягнути 10 жінок, аніж одну

Знаменитий дизайнер і модельєр Андре Тан запевняє, що його одночасно і люблять, і не люблять за те, що він говорить правду. Таким же, як він – правдивим і яскравим – вийшло інтерв'ю законодавця мод порталу «Коментарі»

До дев'яти років майбутній найкращий дизайнер України створював моделі одягу для ляльок своєї молодшої сестри Марини. Потім розширив горизонти. За плечима володаря численних премій, звань і нагород 37-річного Андре Тана (Андре – від імені Андрій, Тан – абревіатура прізвища, імені та по батькові) – факультет моделювання Харківського текстильного технікуму, Київський університет технології та дизайну. Пізніше він пройшов навчання на фабриці Hugo Boss в Німеччині і в St.Martins college of Art в Британії. В принципі, навчання не припиняє ніколи, запевняючи, що просто не може без динаміки, без розвитку.

Свого часу Андре був занесений в Книгу рекордів України як наймолодший модельєр країни. У 2006 році став першим українським дизайнером, моделі якого стали продаватися в Парижі, а в жовтні 2019-го провів у тому ж Парижі свій перший показ – у спальні Алена Делона та Ромі Шнайдер. Сьогодні він не лише модельєр, але й бізнесмен, який сам побудував свою справу з нуля. Андре Тан став першим українським дизайнером, що зумів побудувати успішну розгалужену мережу магазинів. Його сукні продаються в 12 країнах світу. Андре впевнений: його одяг не тільки підкреслює красу жінок, але й приносить удачу.

В цьому році торговій марці ANDRE TAN виповнюється 20 років. Про перемоги і поразки, створення нарядів і пам'ятні покази, удари кризи і закони модного бізнесу Андре Тан розповів "Коментарям".

"Я не можу без динаміки, без розвитку, без змін. Боюся зупинитися"

– На Ваш погляд, дизайнерами народжуються чи стають? Що підштовхнуло хлопчика шити сукні для ляльок сестри, а в 9 років піти на курси крою та шиття?

– Як казала моя бабуся, я народився з ножицями в руках. Так, у нас був в роду закрійник – прадід, який працював при дворі. Але ж я тоді цього не знав. Я просто почав малювати. Як усі діти: хтось любить грати з конструктором, а хтось любить малювати. Я малював, але чомусь одразу – сукні.

– Як батьки поставилися до такого нестандартного для хлопчика хобі?

– Мама завжди заохочувала. Але на курси я записався сам. А вітчим був проти, він вважав, що це – тимчасово. Що я буду торгувати на ринку – куди я подінуся? А я подівся...

Олексій Потапенко (Потап) поділився в інтерв'ю секрети тайм-менеджменту і ведення бізнесу в MOZGI GROUP, розповів, як артисти заробляють на цифрових продажах і назвав рецепт сильної мотивації