Телеведуча Жанна Тихонова: "Мене просто кидали у відкрите море, щоб навчити плавати"

Майже 20 років Жанна Тихонова веде програму «Жди меня. Украина» на телеканалі« Інтер ». Разом зі співведучим Анатолієм Бондаренком вони допомагають відшукати один одного людям, яких доля розкидала по світах. Про цей проект, особисті моменти і акторський досвід Жанна Тихонова розповіла виданню «Коментарі»

Ведуча програми "Жди меня. Украина" Жанна Тихонова народилася в місті Полярному Мурманської області (Росія) 1травня 1975 року. На телебачення, за її словами, потрапила випадково. За плечима був Київський педагогічний університет (спеціалізація "російська мова та література"), шість років роботи на радіо. Якось пробувала влаштуватися секретарем до одного з директорів каналу. Той запропонував показати її фото керівництву. Через три місяці Жанну запросили на проби, а потім запропонували вести одну з рубрик в ранковому блоці.

Ну, а потім, майже два десятки років тому, трапилася програма "Жди меня. Украина" на телеканалі "Інтер". Зізнається, що завдяки чужим історіям початку більше цінувати якісь дійсно важливі речі, тонше і дбайливіше до них ставитися.

- Які найяскравіші спогади з дитинства, яке провели на Кольському півострові (Мурманська обл. в РФ), де служив батько?

- Я народилася і прожила на Кольському півострові в цілому вісім років. І північне сяйво, і полярна ніч, і підводні човни, які я бачила з вікна, - все це було в моєму дитинстві. А знаєте, як красиво, коли по затоці підходиш на катері до Сєвєроморська, а крізь щільний сніговий заряд на березі проглядаються контури пам'ятника матросу Альоші... Я ніколи більше туди не поверталася. Переступаю Заполярне коло тільки подумки, в спогадах.

- Ви якось зізналися, що перший заробіток принесло малювання. Як це було? Звідки виникла пристрасть до малювання? Що для Вас живопис?

- У дитинстві я малювала листівки в діснеївському стилі. На дворі - кінець 80-х, листівки розліталися, як пиріжки. "Комерційним директором" нашого підприємства була моя молодша сестра, яка тоді вчилася в початковій школі. Вона домовилася з жінкою, яка торгувала льодяниками під магазином, про реалізацію нашої продукції. Як то кажуть, крутилися, як могли (сміється).

Одна моя студентська подруга досі зберігає конспекти, де на полях - мої малюнки. Каже, що ні за що не віддасть, ну і тим більше не викине - пам'ять.

А до живопису я підійшла всього пару років тому. Масло - це моя улюблена фарба. Всю глибину можна передати декількома мазками.

Жанна Тихонова розповіла виданню "Коментарі", як зберегти гарну фігуру і гарний настрій, а також оцінила силу і слабкість українського телебачення.