ДУМКИ

Жанна Тихонова : Телебачення втрачає мислячу, інтелектуальну аудиторію

05-10-2020 17:10

0

Жанна Тихонова

ведуча програми «Жди меня. Україна» («Інтер»)

Ведуча програми «Жди меня. Україна» («Інтер») Жанна Тихонова оцінила на прохання видання «Коментарі» ситуацію на українському телебаченні

"Я застала ще ті часи, коли порожніли вулиці, і, якщо вірити зведеннями, знижувався рівень злочинності - все збиралися біля телевізора.

Останні років п'ять - мінімум! - я все частіше чую фрази: "а ми телевізор не дивимося", "у нас взагалі немає зомбоящика". І я розумію, що телебачення безповоротно втрачає мислячу, інтелектуальну аудиторію. Частина її ще, звичайно, з нами. Але це переважно ті, хто через дефіцит фізичних сил і матеріального ресурсу не може дозволити собі альтернативних радощів і вражень: театрів, музеїв, кіно, подорожей...

Попит народжує пропозицію. Більше мені нема чим пояснити низкопробність переважаючого телевізійного продукту. Повірте, телевізійники самі скучили за якісним контентом, тому починають підшукувати собі інші платформи і створювати свої авторські програми, яким на ТБ вже немає місця.

Телебаченню пророкують швидку кончину. Що ж, подивимося. Одне хочу сказати, що воно було і залишається тим місцем, де, як і раніше, "запалюються зірки". І в більшості випадків тільки після цього йде колосальний приріст абонентів на канали і акаунти людей, що прославилися саме на блакитних екранах".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!