Телеведучий Юрій Горбунов: На карантині ми точно не мучилися і не відчували себе ущемленими

В ексклюзивному інтерв'ю виданню «Коментарі» телеведучий 1+1 («Голос країни», «Танці з зірками»), актор, креативний продюсер Юрій Горбунов розповів про улюблені місця в Україні, олімпійські враження, взаємини із зірковою дружиною Катериною Осадчою і зізнався, яку пораду дав би президентові Зеленському

Хлопчик з міста Новий Розділ (Львівська область), що виріс в Івано-Франківську в сім'ї вихователя дитячого садка і робітника домобудівного комбінату, став одним з найвідоміших телеведучих України. На рахунку Юрія Горбунова маса телепроектів (роман з ТБ розпочався наприкінці 90-х), включаючи топові, що виходять на телеканалі 1+1, куди він прийшов у 2006 році: "Танці з зірками", "Зірка + Зірка", "Суперзірка", "Краса по-українськи", "Голос країни" і багато інших. З 2015 по 2017 роки він був тренером в "Лізі Сміху" – гумористичному проекті студії "Квартал-95", ведучим якого до того, як податися в президенти, був Володимир Зеленський. Команда "Загорецька Людмила Степанівна" зі Львова, тренером якої був Горбунов, стала чемпіоном сезону 2017 року.

У тому ж році Юрій пов'язав свою долю з телеведучою Катериною Осадчою. І все в тому ж 2017-м у зіркової пари народився син Іван.

У фільмографії Юрія – десятки картин, а йому доводилося грати і сільського міліціонера ("Завтра буде завтра"), і акушер-гінеколога ("Вовчиця"), і адвоката ("Пончик Люся"), і тамаду ("Божевільна весілля"). Ну і, звичайно, полюбився багатьом Івана Петрука в стрічках "Останній москаль" і "Великі Вуйки".

Ряд проектів Юрій продюсує сам. І, звичайно, як шоумен він затребуваний на різних заходах. Про творчість у наші непрості карантинні часи, сім'ю і не тільки ми і поговорили.

"У дворі з допомогою гітари я влюбляв у себе дівчаток"

– Юрію, Ви один із тих українців, які були удостоєні честі пронести Олімпійський вогонь у Лондоні на літній олімпіаді в 2012 році. Пам'ятаєте ті відчуття?

– Чесно кажучи, ніколи не відчував нічого подібного. Це був дивовижний перформанс, який дійсно запам'ятовується на все життя. Тобі заздалегідь шиють форму на твій розмір. У тебе є свій номер, є певний відрізок дистанції, через яку ти несеш вогонь. Є база олімпійців. Це все дивно! Якщо можна було б таке повторити, я б із задоволенням це зробив.

Я ніс вогонь в передмісті Манчестера в середньовічному містечку Честер. Там дуже круто, все в своїх британських традиціях. Переді мною вогонь несла британська співачка, якщо чесно, не пам'ятаю її імені, а я передавав вогонь Ганні Безсоновій (українська спортсменка, представляла художню гімнастику; дворазова олімпійська призерка, чотириразова чемпіонка світу, триразова чемпіонка Європи – ред.), яка разом зі мною туди летіла. Ми від України були вдвох.

Це дивовижні відчуття: ти біжиш, поруч з тобою біжать поліцейські в спортивній формі, а попереду їде машина, з якої транслюється на весь світ, як несуть вогонь. І це дуже вражає! Пам'ятаю, мені навіть не вистачало дихання через емоцій.

А вже ввечері ми йшли на святковий обід, який присвячувався олімпіаді і факелоносцю (англійською мовою факелоносець – це torchbearer). До речі, фотографії з олімпійським вогнем у руках і факел дарують на згадку. Він у мене є і досі. У мене навіть збереглося відео, яке вони надіслали спеціально на пам'ять. Це така подія, яку хотілося б прожити ще раз.

– Коли в останній раз Ви грали на баяні, фортепіано і гітарі, яку освоїли ще в дитинстві? Який виступ з використанням цих інструментів особливо запам'ятався?

– Баян – це річ з дитинства. Я на ньому в музичній школі займався. Гітара – це вже, коли я був доросліший. У дворі з допомогою гітари я влюбляв у себе дівчаток. На карантині я тримав у руках гітару пару разів... Згадував старе і розучував нові акорди. Я думаю, що гітара – це той інструмент, який завжди знадобиться будь-якому чоловікові, особливо артистові.

Юрій Горбунов розповів виданню "Коментарі", що для української кіноіндустрії важливу роль зіграла заборона на в'їзд у нашу країну російських акторів.