Сотні тисяч гривень для ЗСУ та волонтерський штаб у власному будинку: історія волонтерки з Дніпра

На початку війни Катерина організувала у власному будинку справжній волонтерський штаб, там вона встигає і одяг для захисників шити, і хатні справи робити, і вихованням дитини займатися.

Рік незламності та боротьби, рік крові та переживань, рік, на протязі якого Україна щоденно чула звук тривожних сирен та згорала від ворожих ракет. За час повномасштабної війни з Росією, яка підло вторглася в нашу країну, загинуло чимало військових та цивільних, зруйновані житлові будинки та школи, а сотні тисяч українців досі не можуть оговтатися від російського терору, побаченого на власні очі.

В ці тяжкі для країни часи всі покладають надію на силу молитви, мужність та незламність ЗСУ і допомогу держав-партнерів. Неоціненним внеском у майбутню перемогу також можна назвати діяльність великої кількості волонтерів, які часами ризикуючи власним життям, транспортують одяг та продукти в прифронтові міста та збирають гроші для придбання необхідних речей військовим. Саме робота волонтерів є максимально недооціненою, адже, як правило, усі вони знаходяться у тіні своїх добрих справ. Так, до прикладу, виданню "Коментарі" випадково вдалося дізнатися про 24-річну дівчину з Дніпра Катерину Манушенко. На початку війни вона організувала у власному будинку справжній волонтерський штаб, в якому встигає і одяг для захисників шити, і власну дитину виховувати. За останній рік, як виявилося, волонтерці самотужки вдалося зібрати майже 200 тисяч гривень для ЗСУ.

Нагадаємо, раніше наше видання опублікувало ексклюзивне інтерв’ю із Народною артисткою України Катериною Бужинською, в якому вона розповіла про благодійні концерти на підтримку ЗСУ та рідного брата, що зараз боронить Україну під Бахмутом.

Спілкувався
Віталій РОЗКАРЯКА,
"Коментарі"