Головна Новини Інтерв'ю 2023 Брат під Бахмутом, благодійні концерти та прем’єра нової пісні: ексклюзивна розмова з Катериною Бужинською
commentss Інтерв'ю Всі новини

Брат під Бахмутом, благодійні концерти та прем’єра нової пісні: ексклюзивна розмова з Катериною Бужинською

За словами співачки, за декілька днів до початку війни, її не покидало відчуття тривоги та неспокою, тільки згодом вона зрозуміла – це був свого роду меседж від вищих сил, які попереджали виконавицю про небезпеку.

13 березня 2023, 19:00 comments1044
Поділіться публікацією:








Брат під Бахмутом, благодійні концерти та прем’єра нової пісні: ексклюзивна розмова з Катериною Бужинською

Катерина Бужинська, із власного архіву

Боротьба, незламність, війна, розпач, сміливість, кров – всі ці слова, які на перший погляд різняться між собою, ще довго десятиліть будуть переплітатися в пам’яті українців, адже за останній рік витекло чимало "води": вбивства та зґвалтування цивільних громадян російськими солдатами, катування українських військових, обмін полоненими, надання Україні зброї, постійні бомбардування мирних міст. Такі події апріорі є незабутніми, бо ж біль та розпач від пережитого неможливо вилікувати чи приглушити. На сьогоднішній день залишається хіба лише один вихід – вірити в перемогу, допомагати ЗСУ та підтримувати постраждалих від російської збройної агресії. Саме ці три завдання поставила собі за ціль Народна артистка України, відома співачка Катерина Бужинська, яка намагається додати максимум зусиль, аби наблизити довгоочікувану перемогу, розриваючись між благодійними концертами та вихованням трьох дітей.

"Було передчуття, інтуїтивно відчувала, що щось буде…"

Пані Катерина розповідає, що в день повномасштабного нападу Росії, як і більшість її співгромадян, була в Україні, у Києві. За словами співачки, за декілька днів до початку війни, її не покидало відчуття тривоги та неспокою, тільки згодом вона зрозуміла – це був свого роду меседж від вищих сил, які попереджали виконавицю про небезпеку.

"24 лютого я була у Києві разом зі своєю родиною. За день до нападу Росії у мене з’явилося якесь недобре передчуття, я інтуїтивно відчувала, що щось буде. Коли почалися бомбардування українських міст, то довго не могла оговтатися від цієї шокуючої новини. Тільки тоді, коли побачила на власні очі, як у сусідній будинок влучила ворожа ракета, не гаючи часу зібрала найнеобхідніші речі, забрала дітей та виїхала з України", — розповідає співачка.

Виконавиця каже, що разом з дітьми планувала поїхати до Болгарії через Одесу, але дзвінок подруги змінив її рішення. Знайома розповіла, що там теж неспокійно, отож співачка прийняла рішення поїхати до Закарпаття, а вже потім через Угорщину вона потрапила в Болгарію.

"Страх, розпач, нерозуміння що робити та великий стрес. На той момент моїми головними думками було те, як врятувати дітей", — підкреслює виконавиця.

"Я завжди була співачкою, яка співає патріотичні пісні"

Пані Катерина розповідає, що повномасштабне вторгнення РФ у лютому того року ніяк не вплинуло на її думки чи кругозір, адже Росію виконавиця почала сприймати як агресора ще в 2014 році. Саме з тих пір знаменитість активно допомогає постраждалим від воєнних дій та всіляко підтримує українських військовослужбовців.

"Починаючи з 2014 року я намагаюся допомогати рідній Україні, як можу. В 2015 році я відправилася у концертний тур країнами Європи – він був організований в рамках збору коштів для дітей-сиріт, чиї батьки були учасниками АТО та загинули, захищаючи нашу землю. Загалом я не можу сказати, що для мене кардинально щось змінилося після 24 лютого, адже я завжди була співачкою, яка співає патріотичні пісні. До прикладу, в кліпах на дві останні мої композиції знялися військові та герої сьогодення – ті, які щодня своєю діяльністю та вчинками наближають довгоочікувану перемогу", -  каже співачка.

Крім цього, буквально декілька днів тому у болгарській Софії відбувся черговий благодійний концерт. Разом з відомим співаком та актором Михайлом Грицканом (ред. – Заслужений артист України") пані Катерина збирала кошти для ЗСУ, на купівлю дронів.

"Мій рідний брат зараз у Бахмуті. Дев’ять місяців без ротації"

В процесі спілкування з пані Катериною стало відомо, що її рідний брат, відомий журналіст Олег Ящук наразі боронить країну від ворога, тому співачці добре відоме відчуття тривоги та неспокою за рідну людину.

"Вважаю, що кожен українець сьогодні має підтримувати свою країну: допомогати хто чим може нашим ЗСУ, нашим героям. Мій рідний брат зараз знаходиться в Бахмуті, він професійний журналіст та спортивний коментатор. У минулому році добровольцем пішов воювати, захищати наші землі. Служить він у доволі відомій бригаді "Едельвейс", яка вже знаходиться там 9 місяців без ротації", — підкреслює виконавиця.

За словами пані Катерини, з братом вона намагається бути на зв’язку кожного дня. Вона з нетерпінням чекає його повідомлення, аби хоча б знати, що той живий.

"З братом я на зв’язку щоденно, завжди чекаю від нього "плюсика" у повідомленнях, так я знаю що він живий. Я і наша родина кожного дня молимося за нього та за всіх його побратимів, аби всі вони повернулися додому живими та здоровими. До речі, коли Олег приїжджав на один день в Чернівці, на нашу Батьківщину, я попросила його товариша зняти відео, як брат зустрічається з батьком. Це відео було включене в мій кліп на пісню "Сила кохання", яка була випущена у минулому році", — розповідає співачка.


Презентація нової пісні про Україну на модному показі в Парижі

5 березня у Парижі відбувся модний показ, у якому брав участь український бренд одягу "MaryLu", заснований відомими українськими дизайнерами Мар’яною і Мартою Назарчук. Однією з моделей, які презентували світові вітчизняний дизайнерський одяг, стала Катерина Бужинська. Вона була вбрана в довгу білу сукню з елементами вишивки червоного кольору. Вихід співачки у дивовижному образі спровокував шквал оплесків у глядацькому залі.

"У минулу неділю я взяла участь у презентації чергової колекції від українського бренду "MaryLu". Це відбулося, звісно ж, у столиці світової моди – Парижі. Під час показу я також мала можливість презентувати свою нову патріотичну пісню про Україну під назвою "Я дам тобі крила". Це було дуже потужно, підтримка всіх присутніх мене просто вразила", — розповідає виконавиця.

Прем’єра вищезгаданої пісні в Україні, до речі, відбудеться 16 березня. Співачка додала, що автором слів став Андрій Войніков, а ось музику написав відомий український композитор Руслан Квінта.

"Коли десь в Європі чую польську мову, підходжу і дякую полякам за підтримку України"

Пані Катерина каже, що за останній рік війни в Україні встигла дати безліч благодійних концертів в країнах Європи, Польща винятком не стала. У житті співачки, до речі, ця країна займає особливу роль. По-перше, розповідає виконавиця, в ній самій тече польська кров, бо крім українського, вона ще має і польське коріння. А по-друге, Польща стала чи не єдиною країною в світі, громадяни якою прийняли до власних будинків мільйони українців, допомогли їм з роботою,продуктами, одягом. Отож коли артистка десь в Європі чує польську мову, каже вона, то завжди підходить до "сусідів", аби подякувати за небачену підтримку своїх співгромадян.

"У Польщі була неодноразово, було проведено вже безліч концертів. На кожному з них завжди дякувала нашим братам-полякам за допомогу та підтримку. У листопаді минулого року відвідала Польщу на запрошення композитора Руслана Квінти. Тоді там проходив музичний фестиваль United Kids Festival, у місті Забже. Там я була у якості члена журі. Обов’язково ще приїду до Польщі", — додала пані Катерина.

Участь у фестивалі – це не єдине, що поєднує творчу кар’єру співачки з Польщею. Концертна діяльність пані Каті охоплювала багато міст країни-сусідки, від сольного концерту у Варшаві,  до участі у різноманітних співочих конкурсах, на деяких з яких виконавиця здобувала перемогу.

Міні-тур Європою: "Вирушаємо збирати гроші на протезування…"

Розмовляючи зі співачкою на тему іі короткочасних планів, виявилося, що вже зовсім скоро вона планує відправитися у міні-тур містами Європи, де буде збирати гроші на протезування поранених українських військовослужбовців.

"Буквально за декілька днів плануємо провести концерт у Мальті. Наступними у нашій з Михайлом Грицканом концертній мапі будуть такі країни, як Іспанія, Італія, Португалія, Німеччина та Австрія", — підкреслила знаменитість.

У вільний від виступів час, співачка не тільки займається вихованням власних дітей, але й знаходить можливість на спілкування та допомогу іншим дітям. У якості волонтера пані Катя постійно працює у болгарській Софії, там вона безкоштовно надає уроки вокалу іншим дітям, які разом з родиною були вимушені тікати з України через збройний конфлікт.

В даному контексті варто також відзначити, що Катерина Бужинська активно брала участь у розвитку музичної індустрії України ще задовго до початку війни. Творча скарбничка співачки налічує велику кількість патріотичних пісень, а її волонтерська та громадська діяльність апріорі заслуговує поваги та визнання.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як живе Ольга Сумська в умовах воєнної України.

 

Спілкувався

Віталій РОЗКАРЯКА,

"Коментарі"

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!