Нацбанк зняв усі обмеження на виведення дивідендів за кордон

Це було зроблено для поліпшення інвестиційного клімату і відповідно з дорожньою картою з валютної лібералізації.

Національний банк України скасував будь-які обмеження на репатріацію дивідендів. Про це повідомляється на сайті НБУ.

За інформацією Нацбанку, це було зроблено для поліпшення інвестиційного клімату та у відповідності з дорожньою картою по валютній лібералізації.

Відзначається, що з 10 липня 2019 року бізнес з іноземним капіталом більше не буде обмежений лімітом на перерахування дивідендів за кордон або на рахунки нерезидентів в Україні. Раніше цей ліміт становив 12 млн євро на місяць для однієї юридичної особи.

Крім того, як відзначили в НБУ, валютне послаблення не буде мати негативних наслідків для макрофінансової стабільності, упевнені в НБУ.

"У першому півріччі бізнес перерахував за кордон дивіденди на суму 1,27 млрд дол. з яких 1,07 млрд дол. - за рахунок купленої валюти. Такі обсяги перерахування і покупки валюти на 20% і 14% менше, ніж за аналогічний період минулого року", - запевняють в НБУ.

Банкіри переконані, що репатріація дивідендів в загальному не робить істотного впливу на ринок, адже купівля валюти на ці цілі складає лише близько 4% від загального попиту клієнтів банків на іноземну валюту.

Раніше повідомлялося, що НБУ скасував ряд адміністративних обмежень, які створювали незручності українським компаніям, іноземним інвесторам та дипломатичним представництвам.