В Україні переглянуть заходи щодо імпорту товарів із РФ і Білорусії

МКМТ буде проводити антидемпінгові розслідування

В Україні проведуть розслідування і переглянуть антидемпінгові заходи щодо імпорту в Україну ряду товарів з Росії, Білорусії та Китаю. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку.

Як зазначається, одне з українських підприємств подало скаргу в Мінекономрозвитку щодо імпорту в нашу країну сірників з Білорусії та Росії.

"У період 2016-2018 років обсяг імпорту товарів із РФ та Білорусі зріс на 1,19%. Частка такого імпорту щодо споживання в Україні зросла на 9,41%, а щодо виробництва - на 3, 42%. Загальна вартість імпорту з цих країн в 2018 році склала понад 3 млн дол. Рівень демпінгової маржі для Росії - 65,4%, для Білорусі - 22,5%", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) вирішила почати антидемпінгове розслідування щодо імпорту сірників із Білорусії і Росії в Україну.

Крім цього, скарга надійшла і по захисту від демпінгового імпорту автомобільних колісних дисків з алюмінію, що імпортуються з Китаю і Росії.

"Обсяг імпорту товару з КНР виріс на 175,6%, а щодо споживання зріс на 28,1%. При цьому імпорт виріс і щодо виробництва на 240,3%. У той же час, обсяг імпорту товару з РФ зріс на 16,9%, щодо виробництва - на 44,3%, а от щодо споживання скоротився на 45,7%. Загальна вартість імпорту з КНР і РФ в 2018 році склала майже 7 млн дол", - пояснюють в Мінекономрозвитку.

На сьогоднішній день, рівень демпінгової маржі для Китаю складає 40,65%, а для РФ - 23,42%. Надалі комісія також планує провести антидемпінгове розслідування щодо імпорту автомобільних колісних дисків з алюмінію в Україну з Китаю і Росії.

Раніше повідомлялося, що імпорт сирів в Україну збільшився в 1,5 рази.