Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Перехід на вегетаріанство: небезпеки і переваги
commentss НОВИНИ Всі новини

Перехід на вегетаріанство: небезпеки і переваги

Стати вегетаріанцями людей спонукають різні причини

8 серпня 2019, 09:15 comments3993
Поділіться публікацією:
Перехід на вегетаріанство: небезпеки і переваги

Дієтологи пов'язують вегетаріанський спосіб життя з поліпшенням тривалості та якості життя. Однак, такий спосіб харчування підходить далеко не всім, тому він може негативно позначитися на стані здоров'я.

Серед переваг вегетаріанства зазначають:

- струнка статура. Це пов'язано з тим, що вегетаріанці їдять продукти низької калорійності, замінюючи м'ясо овочами, фруктами і бобовими. А як ми знаємо, велика маса тіла — величезні проблеми зі здоров'ям.

- поліпшення самопочуття. Якщо вам підходить даний раціон, то через деякий час ви відчуєте себе легше, бадьоріше, здоровіше. Тиск нормалізується, холестерин буде низьким, а серцево-судинних захворювань можна не побоюватися.

- природний детокс і очищення. Відмовившись від м'яса і збільшуючи в раціоні частку продуктів, що містять клітковину, ви робите неоціненний внесок у здоров'я свого кишечника. Клітковина як губка вбирає накопичені токсини і допомагає їм проходити по кишечнику, щоб організм швидше від них позбувся.

Серед протипоказань зазначають:

- фінансове питання. Якщо у вас немає свого саду і городу, найімовірніше фрукти і овочі ви будете купувати в магазинах, а ціни на якісну продукцію, особливо взимку і навесні, зовсім не низькі. Чому потрібно про це пам'ятати? Тому що, плануючи бути вегетаріанцем без включення великої частки натуральної рослинної їжі в раціон, було б великою помилкою.

- нестача вітамінів і мінералів. Коли ви не їсте м'ясо, важливо, як і раніше отримувати достатню кількість білка і необхідних поживних речовин із свого раціону. Наприклад, ви автоматично позбавляєте свій організм вітаміну В12, що міститься тільки в тваринних продуктах, а омега−3 можна отримати лише з жирних сортів риб.

- вегетаріанство вимагає більше часу на приготування їжі. Вам доведеться набагато довше обробляти овочі перед тим, як їх готувати або подавати до столу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляли про те, як правильно влаштовувати розвантажувальні дні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!