Їжа для розуму: топ-5 продуктів, які покращують роботу мозку
Розумова діяльність забирає багато сил і енергії
Відчуваєте, що не можете зосередитися на роботі і виконати поставлені завдання? Тоді вам терміново потрібно з'їсти щось із цих продуктів.
Волоський горіх
Волоський горіх з давніх часів вважався хорошою їжею для мозку, і не тільки тому, що волоський горіх нагадує мозок, як вважали раніше, а тому що волоські горіхи містять жирну кислоту омега-3, які просто необхідні для нормальної роботи мозкових клітин.
Сьомга, форель
Жирній рибі з сімейства лососевих в дієтології приділяється так багато уваги також у зв'язку з високим вмістом жирних кислот. Вважається, що чим більше жирних кислот Омега-3 споживає людина, тим менше у неї в крові вмісту бета-амілоїду.
Куркума
Відомо, що нейрони в мозку можуть продовжувати утворювати нові зв'язки протягом усього дорослого життя. Один з головних чинників, що впливають на процес створення цих нових нейронних шляхів, називається нейротрофічний фактор мозку (BDNF). Гарна новина полягає в тому, що куркума може підвищувати рівень BDNF, що призводить до поліпшення роботи мозку і зниження ризику дегенеративних процесів.
Помідори
Виявляється, помідори — це не тільки смачно, просто і доступно за ціною, але і корисно для роботи мозку, в основному завдяки вмісту антиоксиданту лікопіну.
Броколі
Капуста, причому практично будь-який вид капусти, корисна для здоров'я в цілому. Брокколі — продукт з високим вмістом вітаміну К, який корисний для роботи мозку. Якщо ви не їсте страви з брокколі, то саме час це виправити.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які звички шкодять мозку і знищують пам'ять.