Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Їжа для розуму: топ-5 продуктів, які покращують роботу мозку
commentss НОВИНИ Всі новини

Їжа для розуму: топ-5 продуктів, які покращують роботу мозку

Розумова діяльність забирає багато сил і енергії

9 серпня 2019, 09:16 comments7460
Поділіться публікацією:
Їжа для розуму: топ-5 продуктів, які покращують роботу мозку

Відчуваєте, що не можете зосередитися на роботі і виконати поставлені завдання? Тоді вам терміново потрібно з'їсти щось із цих продуктів.

Волоський горіх

Волоський горіх з давніх часів вважався хорошою їжею для мозку, і не тільки тому, що волоський горіх нагадує мозок, як вважали раніше, а тому що волоські горіхи містять жирну кислоту омега-3, які просто необхідні для нормальної роботи мозкових клітин.

Сьомга, форель

Жирній рибі з сімейства лососевих в дієтології приділяється так багато уваги також у зв'язку з високим вмістом жирних кислот. Вважається, що чим більше жирних кислот Омега-3 споживає людина, тим менше у неї в крові вмісту бета-амілоїду.

Куркума

Відомо, що нейрони в мозку можуть продовжувати утворювати нові зв'язки протягом усього дорослого життя. Один з головних чинників, що впливають на процес створення цих нових нейронних шляхів, називається нейротрофічний фактор мозку (BDNF). Гарна новина полягає в тому, що куркума може підвищувати рівень BDNF, що призводить до поліпшення роботи мозку і зниження ризику дегенеративних процесів.

Помідори

Виявляється, помідори — це не тільки смачно, просто і доступно за ціною, але і корисно для роботи мозку, в основному завдяки вмісту антиоксиданту лікопіну.

Броколі

Капуста, причому практично будь-який вид капусти, корисна для здоров'я в цілому. Брокколі — продукт з високим вмістом вітаміну К, який корисний для роботи мозку. Якщо ви не їсте страви з брокколі, то саме час це виправити.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які звички шкодять мозку і знищують пам'ять.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!