Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названі продукти-рекордсмени за вмістом білка
commentss НОВИНИ Всі новини

Названі продукти-рекордсмени за вмістом білка

Білок є важливою живильною речовиною

5 вересня 2019, 10:15 comments4773
Поділіться публікацією:
Названі продукти-рекордсмени за вмістом білка

Наш організм має потребу в білку, як в повітрі. Ця речовина відповідає за будівельні процеси в організмі, обмін речовин, допомагає рости, розмножуватися, краще засвоювати вітаміни і мінерали. Як правильно харчуватися, щоб в організм надходила необхідна норма білка?

М'ясо

Куряче філе і яловичина – основне м'язове паливо в раціоні спортсменів. Яловичина жирніше курки, але в цілому в м'ясі практично немає вуглеводів і низький вміст жирів. З'ївши норму м'яса за один прийом їжі, можна отримати добову норму протеїну.

Яйця

Середнє яйце містить 70-85 ккал і приблизно 6,5 грамів білка. У середньому жінкам необхідно їсти 50 грам білка в день, проте варто пам'ятати, що реальна потреба в цій речовині залежить від ваги і рівня активності.

Риба

У рибі міститься приблизно така ж кількість білка, як у м'ясі. У ній також залізо і вітамін B-12, який необхідний для підтримки енергії. Медики рекомендують вживати щонайменше дві порції риби на тиждень. Найбільш корисними є лосось, форель і оселедець.

Бобові і горіхи

Бобові містять більше білків, ніж будь-яка рослинна їжа. Вони збагачені складними вуглеводами, однак у них порівняно мало жиру. Порція сочевиці містить 18 грам білка, практично так само, як і порція стейка.

Гречка

Гречана крупа – рекордсмен серед гарнірів за кількістю білка в ній. Існує безліч дієт, заснованих на гречці, її багато їдять спортсмени і люди, кому показаний білок за медичними показаннями. Крім протеїну, гречка містить багато клітковини, яка допоможе тобі у травленні.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що знайдено білок, здатний зупинити хворобу Паркінсона.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!