Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чим замінити сіль: список корисних альтернатив
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим замінити сіль: список корисних альтернатив

Сіль не радять вживати у великих кількостях

9 вересня 2019, 09:10 comments8592
Поділіться публікацією:
Чим замінити сіль: список корисних альтернатив

Сучасну кухню неможливо уявити без такої спеції, як сіль. Її додають чи не в кожне м'ясне блюдо.

Однак надмірне вживання цієї спеції загрожує сольовими відкладеннями і різноманітними хворобами, які безпосередньо пов'язані з цим процесом. Щоб убезпечити себе і своє здоров'я, дієтологи радять скоротити щоденне кількість вживаної солі. Чим її можна замінити?

Соєвий соус

Соєвий соус збагатить смак страв і принесе велику користь організму. Він знижує ризик розвитку пухлин, уповільнює процеси старіння, поліпшує кровообіг. Низька калорійність соєвого соусу дозволяє включати його в дієтичне харчування.

Щоб повернути прісній їжі колишній смак, соусу потрібно менше, ніж солі, так як в ньому містяться амінокислоти, які допомагають яскравіше відчувати солоний смак.

Морська капуста

Водорості ламінарія від природи мають солонуватий присмак, вони низькокалорійні і можуть стати відмінним замінником солі у стравах. Морська капуста містить багато йоду і інших корисних речовин – калію, клітковини вітаміну В12. Щоб уникнути специфічного смаку, можна використовувати сушені водорості.

Сушені овочі

Всі овочі містять хлорид натрію, а в сушених плодах концентрація солі дуже велика. Замініть свіжі овочі на моркву, томати, болгарський перець — сушеними для приготування гарячих страв. Та і зберігати їх зручно.

Селера

Під час росту селера вбирає велику кількість органічного натрію з ґрунту, його листя, стебла і коренеплоди мають солонуватий смак. До того ж, селера — джерело вітамінів А, С, Е, групи В, калію, бору, заліза, магнію, селену, кальцію, марганцю, хлору, сірки, цинку і фосфору, а також ефірних олій. Селеру можна додавати в страви в свіжому і сушеному вигляді.

Лимонний сік і оцет

Замість солі можна додати в страву трохи кислинки для більш виразного смаку. Особливо вдало цитрус підкреслює смак риби і морепродуктів. Для м'яса більше підійдуть оцет – столовий, яблучний, винний, рисовий, солодовий, бальзамічний.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що сіль може викликати залежність.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!