Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені знайшли унікальний спосіб відновлення зору
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли унікальний спосіб відновлення зору

Американські вчені розробили новий пристрій, який повертає зір

10 вересня 2019, 03:30 comments3776
Поділіться публікацією:
Вчені знайшли унікальний спосіб відновлення зору

Працівники медичного коледжу Бейлора в місті Х'юстон штату Техас, США, винайшли імплантат, який частково відновив зір уже шести людям. Інформація про це з'явилася на офіційному сайті медколеджу.

Нейрохірург і розробник імплантату Даніель Йошор повідомив, що для досягнення успішних результатів по відновленню зору треба було кілька років. За його словами, спершу вчені намагалися зрозуміти, як мозок проводить кодування візуальної інформації. 

"Протягом багатьох років ми вивчали, як мозок кодує візуальну інформацію. Коли ви говорите про зір, ви думаєте про очі, але більшу частину роботи виконує мозок. Імпульси світла, які проектуються на сітківку, перетворюються на нервові сигнали, які передаються по зоровому нерву в мозок ", — сказав Йошор. 

Даніель Йошор пояснив, що імплантат має 60 електродів, які стимулюють частину головного мозку, що відповідає за зір. Встановлена ​​на окуляри відеокамера посилає відзнятий матеріал на електроди, імплантовані в кору мозку.

Нейрохірург зазначив, що пристрій ефективно для певної категорії незрячих — людей, які народилися зрячими, але потім втратили зір. Він пояснив, що люди, які не бачать з народження, мають нерозвинені частини мозку, що відповідають за зір. Тому знятий камерою візуальна інформація не буде передаватися в головний мозок. Вчений упевнений, що імплантат здатний допомогти тільки людям з набутою сліпотою.

Даніель Йошор проводить тестування пристрою у співпраці з каліфорнійським університетом і компанією Second Sight. Він зазначає, що ідея візуального кортикального протезування відома роками, але тільки з винаходом імплантату її вийшло реалізувати.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", вчені проаналізували новий метод кинути палити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!