Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
При вдалому поєднанні сир і вино підкреслюють смак один одного, але спочатку варто розібратися з основними принципами їх поєднання.
- Із сиром краще буде поєднуватися біле вино. Якщо сир має яскраво виражений смак, то він просто затьмарить букет червоного вина.
- Якщо ви дуже хочете спробувати незвичайне вино, пам'ятайте, що сир теж повинен бути незвичайного смаку.
- До бочковому вина сир не підійде, так як не поєднується з деревним ароматом.
- До солодкого вина краще подавати кисле вино, від цього поєднання вина буде здаватися ще кислішим.
- До витриманого вина подають тільки зрілий сир.
- З пікантним сиром відмінно поєднуються білі вина, а з м'якими видами – червоні.
Червоні вина, мають насичений смак і аромат. Вони поєднуються з твердими, злегка солонуватими сирами. Насиченим червоним винам підійдуть витримані або підкопчені Гауда і Чеддер, сир з овечого молока, Манчего, Пекоріно, Грана Падано, Фьоре Сардо.
Легке червоне вино підійде до твердого ароматизованого сиру або зрілих м'яких. Як варіант тут можна запропонувати сири Конте Екстра, Швейцарський сир, Оссо-Ирати, Брі, Раскера, Качокавалло, Ночеріно, Камамбер.
У білих винах немає танінів, вони менш ароматні і насичені і можуть підкреслити більшу кількість сирів. Ви можете поєднувати Совіньон блан плюс гоструватий козячий сир або Мигдальне Просекко плюс молодий Азіаго.
До білих вин підійдуть сири Кроттен-де-Шавіньйоль, Деліс де Бургонь, Брі, Сен-Марселен, Бофор, Конте, Мюнстер, Рокфор.
Поєднання сиру з десертним вином – традиційна практика. Солодкі, ароматні вина і не менш ароматні сири змінюють смак в залежності від дуету, складають немислимий післясмак, наприклад, як портвейн плюс Стілтон. До білих десертних вин краще всього підійдуть сири Брі, Рокфор, Дор Блю.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло цікаві факти про сир, які ви могли не знати.
Новини партнерів
Новини