Головна Новини Здоров'я дієта і харчування ТОП-5 продуктів, які ніколи не псуються
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 продуктів, які ніколи не псуються

Ці продукти – справжня знахідка для запасливих господинь

16 вересня 2019, 11:40 comments3209
Поділіться публікацією:
ТОП-5 продуктів, які ніколи не псуються

Ні для кого не секрет, що продукти мають не дуже приємну для споживачів властивість псуватися. Такий недолік їжі не можна не брати до уваги, так як він грає головну роль в харчуванні людини. Втім, є продукти, які мають здатність "жити" ледь не вічність.

Мед

Це один з найбільш корисних продуктів. Він забезпечує організм не лише енергією, але і цінними мінеральними з'єднаннями. Мед по праву вважається самим головним "довгожителем". Ще в 2015 році археологи при розкопках однієї з єгипетських гробниць виявили мед, якому 3 тисячі років, і він був їстівний. Причина криється в особливому складі меду: мало води і багато цукру – бактерії в такому середовищі не розвиваються. В домашніх умовах мед потрібно зберігати в закритій банці, при температурі не більше 19-20 градусів в темному місці.

Кухонна сіль

Насправді сіль є мінералом, а не продуктом харчування, тому її термін придатності не закінчується. Звичайно, сіль може швидко вбирати вологу, після чого перетворюється в один великий і твердий шматок, але це ніяк не впливає на її властивості. Винятком є тільки йодована сіль, вона може зберігатися близько року.

Білий рис

Згідно з дослідженням, білий рис при належних умовах зберігання може "прожити" до 30 років, при цьому не втрачаючи своїх поживних властивостей і аромату. В першу чергу, продукт потрібно зберігати в скляній банці або харчовому контейнері при температурі 4,5 °C або нижче.

Соєвий соус

Навіть якщо ви відкрили пляшку з соєвим соусом, ви можете легко зберігати її не менше 3 років. Термін придатності соусу може бути ще більше, але все залежить від способу зберігання, відповідної температури та типу соусу. Наприклад, високоякісні соуси, які були створені в процесі природної ферментації, можуть зберігатися довгі роки.

Сухе молоко

Цей продукт може зберігатися тривалий час без втрати поживної цінності у тому випадку, якщо оброблений у відповідності з діючими санітарними нормами. Головне — зберігати його в герметичному контейнері.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти не можна зберігати в холодильнику.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!