Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтологи назвали вагомі причини їсти родзинки вранці
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтологи назвали вагомі причини їсти родзинки вранці

Цей сухофрукт — справжнє джерело корисних властивостей

24 вересня 2019, 09:35 comments11356
Поділіться публікацією:
Дієтологи назвали вагомі причини їсти родзинки вранці

Ізюм є прекрасним засобом для нормалізації травлення, а також він має багато корисних властивостей. Дієтологи стверджують, що особливу користь родзинки приносять, якщо їсти їх на сніданок.

Родзинки знижують кров'яний тиск

Мало хто знає, що родзинки здатні знижувати артеріальний тиск, піклуючись тим самим про здоров'я серця. Однак через високий вмісту цукру, вживати їх слід в помірних кількостях. Всього лише одна жменя цих сухофруктів дає організму таку кількість калію, яка швидко знижує напругу кровоносних судин і зменшує кров'яний тиск.

Допомагають позбутися від анемії

Ізюм містить велику кількість заліза, тому рекомендується людям, що страждають анемією. У сухофруктах також багато вітамінів групи В, які необхідні організму для правильного функціонування нервової і травної систем, а також для формування нових кров'яних тілець. Крім того, ізюм є безцінним джерелом клітковини і антиоксидантів, які захищають організм від розвитку численних захворювань, у тому числі і раку.

Очищають організм

Дієтологи стверджують, що велику користь для здоров'я приносять не тільки ягоди, але і вода, в якій запарюються родзинки. Для того, щоб очистити організм від токсинів і шлаків, а також активізувати роботу печінки та нирок необхідно щоранку випивати відвар родзинок.

Позбавляють від запору

Родзинки багаті нерозчинною клітковиною, тому в шлунку вони збільшуються в розмірах. Завдяки такому ефекту, відбувається стимуляція кишкової перистальтики, і кишечник мимовільно очищається від калових мас. Одночасно з цим родзинки допомагають і при діареї, так як клітковина адсорбує зайву рідину.

Піклуються про кістки

Родзинки в своєму складі містять багато кальцію, тому вони допомагають зміцнити кісткову тканину. Крім цього, сухофрукт насичує організм бором і фосфором, які також беруть активну участь у формуванні кісток і підвищують засвоюваність кальцію.

Цікавою властивістю цих ласощів є запобігання руйнуванню зубів. Незважаючи на велику кількість глюкози й фруктози, вживання в їжу родзинок сприяє гігієні порожнини рота завдяки вмісту спеціальних речовин, які борються з бактеріями.

Крім того, родзинки вважаються афродизіаком. Все через аргінін, який є амінокислотою, що позитивно впливає на лібідо, потенцію і фертильність.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що родзинки діють як антидепресант.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!