Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять найпоширеніших міфів про цукор
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять найпоширеніших міфів про цукор

У щоденному режимі допускається вживання 20 грамів цукру

24 вересня 2019, 10:50 comments2386
Поділіться публікацією:
П'ять найпоширеніших міфів про цукор

Чимало людей стверджують, що не уявляють свого життя без цукру, а інші вважають його настільки шкідливим, що повністю виключають зі свого раціону харчування. Істина як завжди десь посередині: цукор потрібен нам, але його надлишок може викликати численні проблеми зі здоров'ям.

Отже, у що краще не вірити:

- Цукор викликає звикання

Американські вчені провели ряд досліджень і заявили, що цукор, подібно важким наркотикам, викликає серйозне звикання. Проте, такі висновки експертів назвали "сильно перебільшеними" та піддали критиці.

Насправді ж, незважаючи на те, що багатьом людям дуже важко відмовитися від цукру, немає ніяких офіційних даних про те, що його вживання може викликати звикання.

- Велика кількість цукру може викликати діабет

Виникнення діабету першого типу ніяк не пов'язано з вживанням солодкого. Ця хвороба аутоімунна – власні антитіла організму починають знищувати бета-клітини підшлункової залози, які відповідальні за вироблення інсуліну. Вченим поки не вдалося встановити точних причин розвитку цієї форми захворювання, але часте вживання цукру ніяк не впливає на цей процес.

- Цукрозамінники корисніше цукру

Багато хто знає, що велика кількість цукру негативно впливає на здоров'я людини, тому переходить на різні цукрозамінники, вважаючи їх нешкідливими. Вченим з допомогою досліджень вдалося розвінчати цей міф і довести зворотній ефект зазначених речовин. Виявляється, що цукрозамінники сприяють набору зайвих кілограмів, а також викликають серцево-судинні захворювання.

- Одні види цукру корисніше інших

Вважається, що коричневий та інші сорти цукру набагато корисніші, ніж білий. Але насправді вони мають приблизно однакову кількість калорій та поживних речовин.

- Цукор необхідно повністю виключити з раціону

Надлишок цукру в організмі може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям, тому рекомендується по можливості обмежити його вживання. Однак не варто вважати цукор абсолютним злом, адже він є важливим джерелом енергії для нашого організму. У таких випадках потрібно знайти "золоту середину", адже в щоденному раціоні харчування обов'язково повинні були присутні білки, жири, і вуглеводи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, кому варто відмовитися від цукрозамінників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!