Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які осінні ягоди допоможуть зміцнити здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Які осінні ягоди допоможуть зміцнити здоров'я

Деякі з цих ягід дозрівають тільки у вересні-жовтні

4 жовтня 2019, 09:20 comments8979
Поділіться публікацією:
Які осінні ягоди допоможуть зміцнити здоров'я

Осінні ягоди – це просто величезна кількість вітамінів, які допоможуть вам не тільки оздоровитися, але й зміцнити імунну систему.

Шипшина

Ці ягоди збирають протягом усього літа, але в багатьох регіонах вони почали дозрівати тільки зараз. Шипшина займає лідируючі позиції за змістом вітаміну С, обганяючи навіть лимон і чорну смородину. Крім того, ягода дуже благотворно впливає на серцево-судинну систему, підвищує рівень гемоглобіну, знижує тиск.

В основному самі ягоди не їдять, з них роблять варення або корисний відвар. Сушені плоди можуть довго зберігатися, тому запасів вистачить до наступної осені.

Кизил

Рослина знайшла широке застосування не тільки в медицині, але і в кулінарії, ягоди можна вживати як в сирому, так і в сушеному вигляді. Плоди починають збирати перед першими заморозками і найчастіше використовують для приготування джему або компоту. У складі кизилу також міститься багато корисних вітамінів, мікроелементів та органічних кислот. Ягоди рекомендують приймати при діабеті та хворобах серцево-судинної системи.

Калина

Яскраво-червоній ягоді важко довго залишатися непоміченою, тому її зривають раніше, ніж вона встигає повністю дозріти, це і стає причиною її гіркуватого і терпкого смаку. Але калина дуже багата корисними речовинами і недооцінювати її не варто. З калини можна приготувати смачний компот та варення.

Горобина

Ближче до середини жовтня дозріває чорноплідна горобина. Більшість вітамінів і корисних речовин містяться в її шкірці. Але і сік чорноплідки сприятливо впливає на здоров'я, зокрема, допомагає нормалізувати рівень цукру і холестерину в крові, а також бореться з підвищеним тиском.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому восени потрібно звернути особливу увагу на імбир.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!