Стало відомо, які продукти шкідливі для кісток та суглобів

Для багатьох біль у суглобах або спині — частина повсякденного життя

Медики заявили, що деякі продукти можуть привезти до хвороб кісток і суглобів, тому їх потрібно виключити з раціону, або обмежити їх вживання.

За словами експертів, краще попередити хвороби опорно-рухової системи, ніж потім займатися їх тривалим лікуванням. Біль у суглобах і кістках з'являється через відкладення солей і вимивання кальцію, що призводить до серйозних наслідків. Зокрема, суглоби втрачають рухливість, а кістки стають крихкими і схильними до переломів.

Для того, щоб захистити себе від подібних проблем зі здоров'ям, слід в першу чергу відмовитися від спиртних напоїв. Всім давно відомо пагубний вплив алкоголю на наш організм, в тому числі на кістки і суглоби. Для виведення алкоголю потрібно багато рідини, яку організм витягує з багатьох органів, а разом з цією рідиною вимивається і цінний кальцій.

Крім цього, варто обмежити вживання солі, яка відкладається на суглобах та сприяє вимиванню цього елемента.

Шкідливі для суглобів та кісток мариновані продукти, до складу яких входить багато неорганічних солей, що викликають запалення і деформацію суглобів. Також краще виключити з раціону щавель, буряк, шпинат, петрушку – вони дратують навколосуглобові нерви через високий вміст щавлевої кислоти.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чи може погода викликати біль у суглобах.