Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Головна цінність хурми полягає в тому, що вона максимально корисна в холодну пору року, коли більшість ягід і фруктів або відійшли, або вирощені в тепличних умовах не мають реальної користі.
Хурма має дуже незвичайний, ні на що не схожий і властивий тільки їй одній смак. Правда, крізь ніжну насолоду іноді проступає терпкість, але це залежить не стільки від ступеня зрілості, скільки від сорту. Не всі знають, що в сортах,які відрізняються більшою терпкістю, підвищений вміст йоду.
Для людей, у яких проблеми з щитовидною залозою, хурма просто незамінна. Лікарі рекомендують її при серцево-судинних і шлункових захворюваннях, анемії, захворюваннях печінки і жовчовивідних шляхів.
Крім того, хурма поліпшує роботу органів травлення, а також допомагає прискорити одужання при застуді.
Завдяки високому вмісту бета-каротину і вітаміну А медики рекомендують вживати хурму для профілактики онкологічних захворювань.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що хурма допомагає зміцнити зір і зупиняє передчасне старіння.
Новини партнерів
Новини