Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Від яких хвороб може захистити чорний шоколад
commentss НОВИНИ Всі новини

Від яких хвороб може захистити чорний шоколад

Шкода і користь шоколаду окремий предмет суперечок учених і дієтологів

10 жовтня 2019, 15:50 comments2307
Поділіться публікацією:
Від яких хвороб може захистити чорний шоколад

Регулярне вживання помірних обсягів чорного шоколаду може захистити від багатьох хвороб. До такого висновку прийшли американські вчені, які вирішили присвятити корисним властивостям цього продукту велике дослідження.

Експерти стверджують, що чорний шоколад особливо корисний в осінній період, коли більшість людей починає відчувати симптоми депресії, занепад сил, дратівливість. Справа в тому, що плитка шоколаду здатна збільшити концентрацію "гормонів щастя" в організмі, тим самим "придушити" поганий настрій і смуток.

Крім того, регулярне вживання гіркого шоколаду може запобігти інсульту та інфаркту. Ця властивість забезпечується флавоноїдами — корисними органічними сполуками, які сприятливо впливають на судини. В результаті поліпшується кровопостачання мозку та інших основних органів.

Всіма улюблені ласощі також уповільнюють тромбоутворення. Поліфеноли, які містяться в какао-бобах мають на кров ефект, схожий з дією аспірину, що зменшує згортання крові.

Вчені стверджують, що чорний шоколад в розумних кількостях може захищати від розвитку цукрового діабету. Речовини, що входять до складу продукту, нормалізують роботу клітин підшлункової залози, що виробляють інсулін.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як шоколад може впливати на психіку людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!