Як на розвиток раку впливає вживання грибів

Нове дослідження стосується чоловіків у віці 50 років і старше

Японські вчені стверджують, що регулярне вживання в їжу грибів знижує ризик розвитку раку простати.

Участь в експерименті, який підтверджує висновки дослідників, взяли понад 36 тисяч чоловіків у віці від 40 до 79 років. Вони заповнили анкети, де відповіли на питання про фізичну активність, спосіб життя, шкідливі звички, раціон харчування, зокрема, про наявність у ньому грибів.

Проаналізувавши дані учасників, вчені прийшли до висновку, що часте вживання грибів знижує ризик розвитку раку простати. Особливо це стосується чоловіків у віці 50 років і старше, в чиєму раціоні були відсутні свіжі овочі, фрукти і було багато м'ясних страв.

Коментуючи висновки колег, доцент факультету епідеміології Університету Тохоку Шу Чжан нагадав також, що гриби є джерелом вітамінів, мінералів та антиоксидантів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що ймовірність розвитку раку простати у наступних поколінь підвищується на 30%, якщо в сім'ї було зареєстровано захворювання.