Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Помилки в харчуванні, які уповільнюють метаболізм
commentss НОВИНИ Всі новини

Помилки в харчуванні, які уповільнюють метаболізм

Швидкість метаболізму залежить від віку, ваги і генетики

11 жовтня 2019, 09:50 comments4264
Поділіться публікацією:
Помилки в харчуванні, які уповільнюють метаболізм

Повільний обмін речовин порушує роботу травної системи і перешкоджає втраті зайвих кілограмів. Іноді ми, самі того не помічаючи, стаємо головними винуватцями уповільненого метаболізму.

Голодування. Деякі люди в гонитві за стрункою фігурою повністю відмовляються від їжі і рідин, крім води. Таким чином, вони хочуть швидше скинути зайві кілограми або очистити організм від шлаків та токсинів. Однак голодування призводить до уповільнення метаболічний процесів, і ви ризикуєте набрати ще більшу вагу.

Цукор. Існує думка, що регулярне вживання кави і чаю уповільнюють метаболізм. Але це не так – самі по собі ці напої, навпаки, прискорюють обмінні процеси. Шкоду фігурі і здоров'ю в цілому можуть завдати солодощі, цукор, вершки, які ми звикли вживати з цими напоями. Якщо ви вирішили схуднути – обмежте кількість солодкого в раціоні.

Вуглеводи. Не варто відмовлятися від складних вуглеводів, які містяться в овочах, фруктах, житньому хлібі та інших продуктах, вони дуже потрібні нашому організму. На їх засвоєння витрачається багато енергії, але при цьому відчуття насичення триває довше. А ось від швидких вуглеводів, що входять до складу газованих напоїв і солодощів, дійсно варто відмовитися.

Білок. Це найважливіша складова здорового раціону, її дефіцит призводить до негативних наслідків: втоми, набряків, поганого стану шкіри, волосся і нігтів. Білкова їжа не тільки підтримує амінокислотний баланс організму, але і підвищує інтенсивність обмінних процесів, а значить, і швидкість спалювання зайвих жирів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в чому основні принципи роздільного харчування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!