Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які сухофрукти допоможуть зміцнити імунітет восени
commentss НОВИНИ Всі новини

Які сухофрукти допоможуть зміцнити імунітет восени

Всього жменя сухофруктів наситить кров корисними речовинами

16 жовтня 2019, 10:40 comments5534
Поділіться публікацією:
Які сухофрукти допоможуть зміцнити імунітет восени

Багато людей недооцінюють корисні властивості сухофруктів — вони допомагають людині зміцнити імунітет і боротися з хворобами, не вдаючись при цьому до ліків і антибіотиків.

Сушені груші

Народна медицина давно і активно використовує груші в боротьбі з різними недугами, при цьому плоди корисні як у свіжому, так і сушеному вигляді. Такий вид сухофруктів містить багато вітамінів — В1, В2, Е і РР, а також калій, фосфор, магній і залізо. Крім цього, у складі фрукта є йод, який позитивно впливає на роботу щитовидної залози. Сушені груші є одним з кращих способів боротьби з кашлем, вони розбавляють мокротиння і полегшують її видалення з легких. Їх рекомендують вживати при простудних захворюваннях, тому що вони стимулюють активні сили організму, допомагаючи йому впоратися із запаленням і вірусами. Крім того, сушені груші корисні для серця і судин, вони покращують функцію кишечника і роботу підшлункової залози.

Сушені яблука

В цих сухофруктах міститься більше клітковини, ніж у свіжих плодах. Завдяки великому вмісту вітаміну С фрукти зміцнюють імунітет, а поліфеноли, які входять до складу яблук нейтралізують токсичні речовини в організмі. Сушені яблука містять багато вітамінів групи В, що позитивно впливають на стан шкіри, волосся і нігтів. Вживаючи яблука в такому вигляді, ви забезпечите себе великою кількістю калію і знизити рівень "поганого" холестерину в крові.

Курага

Це джерело калію, кальцію, фосфору, органічних кислот і вітаміну А. Цей висушений фрукт зміцнює серце та імунітет, підвищує гемоглобін і заряджає енергією. Властивості кураги використовуються при профілактиці та лікуванні різних захворювань і недуг. Ці фрукти сприяють поліпшенню процесів травлення і прискорення перистальтики кишечника за рахунок наявності в них харчових волокон. Сушені абрикоси також забезпечують в організмі залізо — мінерал, який запобігає анемії і зменшує втому.

Чорнослив

Це не тільки ідеальна закуска або доповнення до улюблених страв, а в першу чергу джерело цінних вітамінів і мінералів. Сушені сливи дуже добре впливають на обмін речовин, а також є багатим джерелом вітамінів А, С, Е і К. З допомогою цих сухофруктів налагоджується травлення, а це означає, що з організму виходять токсини і шлаки, що заважають імунній системі працювати в повну силу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як правильно зберігати горіхи і сухофрукти в домашніх умовах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!