Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Яйця продукт неоднозначний, про його користь досі ведуться дискусії і проводяться дослідження. Проте всі сходяться в одній думці – вживати цей продукт в їжу варто в обмеженій кількості.
Курячі яйця популярні в кулінарії всіх країн і культур. Цей продукт є джерелом багатьох вітамінів: A, E, D, K і В2, В9 і В12, а також містить пантотенову кислоту, калій, кальцій, залізо, магній і йод. З'їдене вранці яйце забезпечує організм необхідними поживними речовинами на весь день.
Лютен, що міститься в яєчному жовтку покращує зір, а також захищає очне яблуко від шкідливого випромінювання UVA і UVB. А холін, який входить до складу продукту є найважливішим будівельним матеріалом мозку, покращує пам'ять і захищає нейрони від пошкоджень.
І незважаючи на всі корисні властивості, вчені рекомендують з'їдати в день тільки 2-3 яйця, така кількість не принесе ніякої шкоди здоров'ю.
Курячі яйця можуть бути небезпечні через бактерію сальмонела, яка стає причиною харчового отруєння і викликає озноб тіла, температуру, нудоту, ломоту кісток і загальну слабкість.
А через те, що яйця складно засвоюються організмом, їх часте вживання може призвести до порушення обміну речовин.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому яйця на сніданок можуть бути небезпечні для здоров'я.
Новини партнерів
Новини